Anasayfa
  • Asayiş
  • Türkiye
  • Gündem
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Magazin
  • Eğitim
  • Spor
  • Tarım
  • Tarifler Sağlık İhaleler Bilim Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
12:26
PSG - Arsenal maçı ne zaman saat kaçta, hangi kanalda? Şampiyonlar Ligi'nde Final heyecanı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bakan Elvan: Uzun vadeli kredi destekleri sağlayacağız
Ekonomi
Yayınlanma: 30 Haziran 2021 - 17:53

Bakan Elvan: Uzun vadeli kredi destekleri sağlayacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, pandemi kaynaklı küresel daralmaya dikkat çekere merkez bankalarının piyasaya olağanüstü likidite verdiğinin altını çizdi.

Ekonomi
30 Haziran 2021 - 17:53
3 dk okunma süresi
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bakan Elvan: Uzun vadeli kredi destekleri sağlayacağız
Reklam
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Kredi Garanti Fonu teminatlı iki programın temmuz ayında hayata geçeceğini açıkladı. Elvan, "İlk olarak, ihracatı önceleyen yatırımlara KGF teminatı ile 5. ve 6. bölgelerde uzun vadeli kredi desteği sağlayacağız. İkinci olaraksa, küçük ölçekli firmaların istihdama katkısının artırılması ve likidite sıkıntılarını azaltmak için, ilave olarak istihdam ettikleri her bir kişi için KGF kefaletiyle krediye erişim imkanı sağlayacağız." dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Müşterek Konsey toplantısında konuşan Elvan, "Temmuz ayıyla birlikte KGF destekli iki yeni mekanizma hayata geçecek. Buradan müjdesini de vermek istiyorum. İlk olarak, ihracatı önceleyen yatırımlara KGF teminatı ile 5. ve 6. bölgelerde uzun vadeli kredi desteği sağlayacağız. İkinci olaraksa, küçük ölçekli firmaların istihdama katkısının artırılması ve likidite sıkıntılarını azaltmak için, ilave olarak istihdam ettikleri her bir kişi için KGF kefaletiyle krediye erişim imkânı sağlayacağız. Firmanın istihdama kattığı her bir kişi için, 12 ay boyunca ödediği sosyal sigorta ve işsizlik sigortası primleri firmaya katkı olarak kredi faiz bakiyesinden düşülecek." açıklamasında bulundu.

"HAZİRAN SONUNA SÜRE KONAN 35 REFORMUN 31'İ TAMAMLANDI"

Elvan, "Haziran sonuna süre koyduğumuz 35 eylem başlığından 31'ü tamamlanmış durumda. Geriye kalan 4 eylemden, 2'sinin teknik çalışmalarına nihai halini verdik; 2 eylem içinse Yüce Meclisimizin takdirini bekliyoruz. Böylece yılın ilk yarısı için öngördüğümüz eylemleri başarıyla tamamlamış durumdayız." dedi.

"KGF TEMİNAT POLİTİKALARI DEĞİŞİYOR"

KGF'nin teminat verirken gözeteceği hususların başında, doğru yere ve doğru işe gidecek kredilerin teminatlandırılması olacağını belirten Elvan, "Özellikle mikro ve KOBİ ölçeğindeki firmalarımızın finansmana erişim imkanlarını artırmak ve teminat eksikliklerini gidermek için KGF kapsamında yeni destek mekanizmaları oluşturuyoruz. Eximbank üzerinden; mevcut ihracatçılarımıza sağladığımız desteklerin yanında, yeni ihracatçıların da ortaya çıkmasını sağlayacak bir mekanizma tasarlıyoruz." ifadelerini kullandı.

"YURT DIŞINDAN SERMAYE GETİRENE VERGİ İNDİRİMİNİ ARTIRACAĞIZ"

Yatırım teşvik sisteminin değişeceğini söyleyen Elvan, "Şirketinize yurt dışından sermaye gelmesi halinde vergi indirimini artıracağız. Yatırımlarda kısmi tamamlama sonrasında da endeksleme yapılabilecek. Büyük yatırımlarda, kısmi tamamlamayla birlikte hak kazanılan, ancak yararlanılamayan yatırıma katkı tutarının, yeniden değerleme yapılmak suretiyle enflasyon etkisinden korunmasını amaçlıyoruz. Yatırım teşvik sisteminde hak edilen yatırıma katkı tutarının, diğer vergi borçlarına mahsubu imkânını da getiriyoruz. İktisadi kıymetlerin değerlemesine ilişkin düzenlemeler başta olmak üzere, değerleme hükümlerini, ekonomide ve uluslararası alanda yaşanan gelişmeleri de dikkate alarak güncelleyeceğiz. Yatırımların teşviki noktasında da oldukça yenilikçi politikalar hayata geçecek. Yatırım ve istihdam teşviklerinde sadeleştirmeye gideceğiz; etkin olmayanları kaldıracağız, etkin olanları da daha güçlü bir şekilde destekleyeceğiz. Ar-Ge yoğun, yüksek teknolojili ve katma değeri yüksek mal ve hizmet üretimine yönelik Yeni Nesil İhtisas Serbest Bölgelerini faaliyete geçireceğiz." dedi.

EDİTÖR
Haber Ant
Haber Ant
Reklam
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Fahiş aidat dönemi bitti: Yönetime ‘3 ay’ sınırı
Fahiş aidat dönemi bitti: Yönetime ‘3 ay’ sınırı
Karaman'da Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi
Karaman'da Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi
Karaman'da Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi
Karaman'da Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi
Emeklilerin bayram ikramiyesi ve maaş ödemeleri başlıyor
Emeklilerin bayram ikramiyesi ve maaş ödemeleri başlıyor
Çok Okunan Haberler
Bakan Ersoy'dan Trabzonspor'a Ziraat Türkiye Kupası Tebriği
Bakan Ersoy'dan Trabzonspor'a Ziraat Türkiye Kupası Tebriği
Erdoğan'dan Trabzonspor'a Ziraat Türkiye Kupası Tebriği
Erdoğan'dan Trabzonspor'a Ziraat Türkiye Kupası Tebriği
Ibrahim Murat Gündüz’ün Warrior Ethos Doktrinleri Karakter, Adalet ve Mücadele Felsefesini Büyütüyor
Ibrahim Murat Gündüz’ün Warrior Ethos Doktrinleri Karakter, Adalet...
Gebze Mekan Keşfi Artık Daha Kolay
Gebze Mekan Keşfi Artık Daha Kolay
CHP'de Delegenin İradesine Sahip Çıkma Vurgusu
CHP'de Delegenin İradesine Sahip Çıkma Vurgusu
Son Haberler
Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Güçlü Yollarla Türkiye'ye Hız ve Kalkınma Katıyoruz
Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Güçlü Yollarla Türkiye'ye Hız ve Kalkınma...
Milletvekili Ünver'den 'Milletin Dediği Olacak' Mesajı
Milletvekili Ünver'den 'Milletin Dediği Olacak' Mesajı
CHP'de Bayramlaşma: Özgür Özel ve Milletin İradesi Vurgusu
CHP'de Bayramlaşma: Özgür Özel ve Milletin İradesi Vurgusu
Karaman'da Ahmet Çiçek Vefat Etti: Cenaze Bilgileri
Karaman'da Ahmet Çiçek Vefat Etti: Cenaze Bilgileri
Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden MS Farkındalığı Çağrısı
Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden MS Farkındalığı Çağrısı
"Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık" kampanyası Guinness rekoru kırdı
"Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık" kampanyası Guinness rekoru kırdı

Ana Sayfa
Asayiş
Türkiye
Gündem
Dünya
Ekonomi
Siyaset
Magazin
Eğitim
Spor
Tarım
Tarifler
Sağlık
İhaleler
Bilim Teknoloji
Yaşam
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bilim Teknoloji
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Siyaset
  • Spor
  • Türkiye
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Recipe | Antalya Haber | Uygun Kasko | Trafik Araç Sigortası | Özel Ders | Kopazar |uyap eş zamanlı sorgu hatası çözümü |