Yangın Söndürme Sistemleri Sağlığa Zararlı Mı?

TAKİP ET

​​​​​​​Yangın söndürmeye yardımcı sistemleri manuel olarak bireylerin müdahale edemeyeceği kadar büyük alanlarda kullanılmaktadır.

Yangın söndürmeye yardımcı sistemleri manuel olarak bireylerin müdahale edemeyeceği kadar büyük alanlarda kullanılmaktadır. Yangının ortaya çıkma riski bulunan bu büyük alanlarda yangının yayılma hızı da fazla olacaktır. Bu hızlı yangın yayılımını engelleyebilmek için ortama yerleştirilmiş olan sensörler aracılığı ile söndürme işlemi gerçekleştirilir.

Yangın Söndürme Sistemleri Nelerdir?

Ortam büyüklüğüne ve ortamda bulunan ürünlerin çeşitliliğine göre bir çok yangın söndürme sistemi bulunmaktadır. Bu sistemlere bakacak olursak;

FM 200 söndürme sistemi

Davlumbaz söndürme sistemi

Karbondioksit içerikli söndürme sistemi

Sprinkler

Araç yangın söndürme sistemi

Köpük yardımı ile söndürme sistemi

FE25 gazlı sistemler

Temiz gazlı yangın söndürme sistemi

İnert gazlı sistemler

Toz ile söndürme sistemi

Pano içi söndürme sistemi

NOVEC 1230 söndürme sistemi

Gibi birçok söndürme sistemi Evenos envanterinde bulunmaktadır.

Temiz Gazlı Söndürme Sistemlerinin İnsan Sağlığına Zararı Var Mıdır?

Son zamanlarda en çok kullanılan yangın söndürmeye yardımcı olan sistemlerindendir. Temiz gazlı söndürme sistemleri FM 200 gazlı söndürme sistemi olarak bilinmektedir. İçerisinde insan sağlığına oldukça zararlı olan halon gazının kullanımı yerine insan sağlığına zarar vermeyecek gazlar bulunmaktadır.

Yangın müdahalesi sonrasında ortamda toksit atık bırakmaması ve elektriği iletmemesi gibi özellikleri bulunmaktadır. Hassas malzemelerin bulunduğu ortamlar için kullanımı oldukça uygundur. Kullanım alanları;

Müzeler

Elektrik odaları

Jeneratör odaları

Bilgi işlem odaları

Güvenlik odaları

Telefon santralleri

Gibi birçok alanda güvenle kullanılabilmektedir.

Pano İçi Söndürme Sistemlerinin İnsan Sağlığına Zararı Var Mıdır?

Çok büyük alanlar için ve pano içlerinde en çok kullanılan yangın söndürmeye yardımcı olan sistemlerinden biridir. Pano içi söndürme sistemi ortaya çıkan yangınların yanı sıra çıkma ihtimali olan veya yeni başlamış olan yangınlara müdahale ederek büyük alan içerisinde bulunan değerli makinaların ve techizatların korunmasına katkı sağlar.

Bu sistem içerisinde bulundurduğu hassas sensörler ile yangın başladığı anda bilgilendirme yaparak hızlıca yangına müdahale edilmesini sağlamaktadır. Bu sistem uzman mühendisler tarafından hazırlanmaktadır. Genellikle elektrik tesisatlarının koruması ve elektrik tesisatı ve elektrik kablolarında hasar oluşumunu engellemek amacıyla kullanılmaktadır.

İnert Gazlı Söndürme Sistemlerinin İnsan Sağlığına Zararı Var Mıdır?

Yangın ihtimalinin büyüme ve yayılma ihtimali güçlü olan ortamlarda kullanılan yangın söndürme sistemidir. Inert gazlı söndürme sistemi kıymetli dokümanların var olduğu alanlarda kullanılmaktadır.

Söndürme esnasında ve sonrasında elektriği iletmez ve kalıntı bırakmaz. Gizli olarak oluşmakta olan alevlenmelerde oldukça etkilidir. İlk oluşan yangını hızlı olarak söndürmesi ve daha sonrasında oluşabilecek yangınları önleme konusunda oldukça başarılı bir yangın söndürme sistemidir.

Oluşan yangını söndürmek amacıyla ortama salınan gaz havalandırma sistemi ile kolayca ortamdan uzaklaştırılabilmektedir. Bu sistem içerisinde bulunan gazlar insan sağlığına kesinlikle zarar vermektedir. Havalandırmakta yolu ile ortama salınacak olan gaz normal şartlarda bulunduğu için çevreye hiçbir şekilde zarar vermektedir.

Bu sistem içerisinde bulunan gaz birçok gazın birleşmesi ile oluşmaktadır. Bu gazlar;

Azot

Argon

Karbondioksit

Gazlarıdır.

Yangın Sistemleri Neden Önemlidir?

Yangın sistemleri yangın henüz başlangıç aşamasında iken tespit edebilmek ve en kısa sürede müdahale etmek amacıyla kurulmaktadır. Yangın büyüdükten sonra oluşacak maddi hasarlar ve can kayıpları olabilmektedir. Bu durumun önüne geçebilmek adına kurulan bu sistemler İle büyük zararlardan kurtulmuş oluruz.

Bu nedenle yangın sistemleri oluşabilecek yangın durumunu ikaz ederek tehlikeli durumların ortadan kaldırılmasını sağlamaktadır. Manuel olarak yangına müdahale etme süresi uzun olduğundan dolayı bu sistemler aracılığı ile yangına en hızlı ve en doğru şekilde müdahale edebilme imkanı bulunur.

Evenos Yangın Güvenlik Sistemleri aracılığı ile tüm yangın güvenlik sistemlerinin hepsi aynı görevde olup fizik açıdan değişikliğe uğrar. Her zaman güvende olmak huzur ve mutluluk verir. Bundan dolayı bu online satış firması her zaman yanınızdadır.