WhatsApp tepki çeken özelliği için geri adım attı!

TAKİP ET

Sürekli yeni özelliklerle kullanıcılara yeni imkanlar sunan platform bir süredirde uygulamaya reklam özelliğini ilave etmeye hazırlanıyor. Fakat WhatsApp'ın bu projesini Facebook geçici süreyle rafa kaldırdığı belirtiliyor. CNN'nin Haberine Göre WhatsApp tepki çeken özelliği için geri adım attı!.

Dünya devi WhatsApp bir süredir platforma reklam özelliğini entegre etmeye hazıfrlanıyordu. Whatsapp bu projeyi geçici süreyle rafa kaldırdı.

1.5 milyar aktif kullanıcısı olan ve Facebook'un bünyesinde bulunan WhatsApp dünyanın en çok kullanılan uygulaması sayılabilir.

Bu kadar çok kullanıcısı olmasına rağmen bu popülariteyi gelire dönüştürebilmiş değil.

2009 yılında 0.99 dolar ücrete sahip olan platform 2014 yılında 22 milyar dolar karşılığında Facebook'a satıldıktan sonra ücretsiz hale gelmişti.

Geçtiğimiz dönemde Whatsapp şirketi gelir elde etmek adına uygulamada reklam gösterecek bir güncelleme üzerinde çalışmalara başlamış, 2020 yılı içinde bu özelliği kullanıcılarına sunması bekleniyordu.

Ancak Facebook şirketi, WhatsApp'ın bu projesini geçici süreyle durdurma kararı aldı.

Üzerinde çalışılan proje hayata geçtiği takdirde şirketlerden bu özelliği kullanmaları için ücret talep edilecek. Ancak bu özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı ve ne kadar ücret isteneceği henüz belli değil.

Güncelleme ile ilgili resmi bir açıklama yapılmasa da gelen tepkiler sonrası Facebook'un böyle bir karar aldığı söyleniyor.

2020'de WhatsApp'a hangi özellikler gelecek?

İşte 1.5 milyar aktif kullanıcısı bulunan whatsapp'ta 2020 yılında yeni gelecek olan özellikler.

Snapchat ile hayatımıza giren silinen mesajlar özelliği WhatsApp'ta da karşımıza çıkacak.

Bu özellik ile kullanıcılar mesajlarının ne zaman silineceğini belirleyebilecek. Ayrıca bu mesajları gönderecek ve mesaj için belirlenen süre dolduğunda otomatik silinecek.

Şu an geliştirme aşamasında olan özellik ile mesajlara 10 saniye, 1 dakika, 1 saat ya da 1 günlük süre tanıyabilme özelliği getirilecek.

Yeni gelecen biir diğer özellik karanlık mod. Bu özellik Android 10 ve iOS 13 ile hayatımıza girmiş ve pek çok uygulamda da kullanılmaya başlanmış durumda.

Bu özelliğe ait görseller geçtiğimiz yıl içerisinde internete sızdırılmıştı.

Pil tasarrufu sağlaması amaçlanan bu özellik özellikle AMOLED ekrana ev sahipliği yapan cihazlarda hatırı sayılır oranda pil tasarrufu sağlayacak.

Yeni gelecek olan bir diğer özellik ise fotoğraf araması. Bu özellik ile uygulamadan gönderilen fotoğraflar, Google arama motorlarında aranabilecek.