Ücretsiz 10 GB internetin başlayacağı tarih belli oldu

TAKİP ET

Üniversite öğrencileri için, bir hatla sınırlı olarak 12 ay boyunca aylık 10 GB internet kotası sağlanacak. Öğrenciler, ücretsiz interneti ekim ayında kullanmaya başlayacaklar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, gençlere sağlanacak destekleri detaylandırdı.


Erdoğan, üniversite öğrencilerine, piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı aşmayan cep telefonları ve bilgisayarlar için toplamda 5 bin 500 liraya kadar teknolojik cihaz desteği sağlanacağını belirtti.


Aylık 10 GB ücretsiz internet hakkı ise Ekim ayında başlayacak.


Erdoğan, formel eğitimdeki üniversite öğrencilerine, bir hatla sınırlı olacak şekilde 12 ay boyunca her ay 10 gigabayt ücretsiz internet kotası tanımlanacağını ifade etti. Gençlerin bu hakkı istedikleri üç mobil şebeke operatöründen biri üzerinden kullanabileceklerini söyledi.


Erdoğan'ın açıklamasının ardından düzenleme hakkında ayrıntılar öğrenildi.


Bu çerçevede, 10 gigabaytlık internet kotanın maliyeti operatörler tarafından değil, devlet tarafından karşılanacak.


Öğrenciler, Ekim ayı itibarıyla 10 gigabayt interneti kullanmaya başlayabilecekler.


Ancak ücretsiz internet paketinden faydalanabilmek için bir öğrencinin veya gencin kendi üzerine tanımlanmış bir hat sahip olması gerekmektedir.


Bu nedenle, suistimallerin ve mağduriyetlerin önüne geçebilmek için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, BTK ve operatörler arasındaki görüşmeler devam etmektedir.


Düzenleme şu anda yüksek lisans programlarını ve açık öğretimi kapsamamaktadır. Kapsamın genişletilmesi veya daraltılması konusunda kararı Hazine ve Maliye Bakanlığı verecektir.

 

 

 

President Recep Tayyip Erdogan announced the support that will be provided to young people after the Cabinet Meeting.


Erdogan said, "We will provide technological device support of up to 5,500 lira in total for university students for mobile phones and computers with a market sale price not exceeding 9,500 lira."


FREE MONTHLY 10 GB INTERNET STARTING IN OCTOBER


Erdogan stated that they will allocate a monthly free quota of 10 gigabytes, limited to one line, to university students in formal education, and they can use this right through one of the three mobile network operators they prefer.


After Erdogan's announcement, details regarding the regulation were learned.


As part of this, the cost of the 10 gigabyte internet quota will be covered by the government, not the operators.


Students will start using the 10 gigabytes of internet in October.


THE LINE MUST BE REGISTERED UNDER THEIR OWN NAME


If a student or young person does not have a line registered under their name, they will not be able to use the free internet package.


Therefore, discussions between the Ministry of Transport and Infrastructure, the Ministry of Treasury and Finance, the Information and Communication Technologies Authority (BTK), and the operators continue to prevent abuse and grievances.


The regulation currently does not cover postgraduate and distance education. The Ministry of Treasury and Finance will decide on expanding or narrowing the scope.