Tüplü Meyve Fidanı Nedir? Ne Zaman Dikilir?

TAKİP ET

Fidanların bakımı nasıl dikileceği bunların hepsi oldukça önemi bir konudur.

Fidanların bakımı nasıl dikileceği bunların hepsi oldukça önemi bir konudur.

Tüplü meyve fidanı, poşetlenmiş olarak muhafaza edilir ve kökleri de toprağın içerisinde yer alır. Bu meyve fidanları birden fazla çeşide sahiptir. Yediveren meyvesi, kurt üzümü meyvesi, limon, mor salkım gibi daha birçok tüplü meyve çeşidi bulunmaktadır. Normalde fidanlar sonbahar aylarının başlarında dikilmeye başlarlar ve bu durum ilkbahar aylarına kadar devam eder. Normal fidanların aksine bu meyve fidanları yılın her zamanı kolay bir şekilde dikilebilmektedir. Ayrıca kökleri toprağın içerisinde yer aldığı için toprağı ile beraber dikilebilen fidanlar arasındadır. Sizlerin de aradığı yılın 12 ayı rahatlıkla dikilebilen bir fidansa bu meyve fidanlarını tercih etmenizi önerebiliriz. 

Tüplü Meyve Fidanları Hangi Dönemlerde Dikilebilir?

Yılın herhangi bir ayı yani istediğiniz zaman dikebileceğiniz fidanlar arasında yer almaktadır. Poşetlenmiş bir şekilde durduğu için kolaylıkla dikim aşaması gerçekleşmektedir. Tüplü meyve fidanı dikimi sırasında kökler toprağın içinde olduğu için toprağı dağıtmadan dikme işlemini yapmak oldukça önemlidir. Kökler özellikle güneşe ve rüzgâra karşı korunmalıdır. Burada önemli olan bir nokta var ki bu meyve fidanlarını dikmeden önce mutlaka bulundukları kaplardan çıkarmak gerekmektedir. Poşetli bir şekilde satıldıkları için boyları diğer köklere biraz daha kısa olmaktadır. Fidan dikimi için sıklıkla tercih edilen fidanlar arasında yer almaktadır.

Ucuz ve Kaliteli Meyve Fidanları

Sitemizde birbirinden farklı meyve fidanları bulunmaktadır. Özellikle hem kaliteli hem de ucuz meyve fidanı arıyorsanız doğru adrestesiniz. Meyve fidanı alırken üzerinden etiketi olmasına ve sertifikalı olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Özellikle kökleri açıkta kalmış veya rengi solmuş olanların tercih edilmemesi gerekmektedir. Köklerin sağlıklı ve iyi gelişmiş olması oldukça önemlidir. Bir meyve fidanının pahalı olması onun çok kaliteli olduğu anlamına gelmemektedir. Sitemizde yer alan tüm meyve fiyatları hem uygun fiyattadır hem de kalitelidir. Fidan dikimi aşamalarını da doğru bir şekilde yapmak önemlidir. Yılın her günü istediğiniz zaman fidan dikiminde bulunmak istiyorsanız tüplü olan meyve fidanlarını tercih edebilirsiniz.