Ticaret Bakanı Ömer Bolat kimdir? Ömer Bolat kaç yaşında, mesleği nedir?

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Haziran Cumartesi günü yaptığı açıklama ile 2023 Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde gören alacak Ticaret Bakanı'nın Ömer Bolat olduğunu kamuoyuna açıkladı. Peki Ticaret Bakanı Ömer Bolat kimdir? Ömer Bolat kaç yaşında, mesleği nedir? İşte Ömer Bolat hakkında bilinen tüm gerçekler…

2023 Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde Ticaret Bakanı olarak görev alacak isim araştırma konusu oldu. 28 Mayıs seçimlerinde yüzde 52,18’lik oy oranıyla bir kez daha Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan 3 Haziran Cumartesi yeni kabinedeki isimleri tek tek açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Göreve Başlama Töreni 21 devlet başkanı ve 13 başbakanın katılımıyla gerçekleştirildi. Törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Ticaret Bakanlığı’na getirilecek yeni ismi duyurdu. Yeni Ticaret Bakanı Ömer Bolat oldu.

Peki Ticaret Bakanı Ömer Bolat kimdir? Ömer Bolat kaç yaşında, mesleği nedir? İşte Ömer Bolat hakkında bilinen tüm gerçekler…

ÖMER BOLAT KİMDİR?

30 Ağustos 1963 tarihinde İstanbul’da hayata gözlerini açtı. İlk-orta-ticaret lisesi tahsilini İstanbul’da tamamladı. Üniversitede ise Marmara Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, uluslararası ekonomik ilişkiler bölümünü tercih etti.

Yüksek lisans eğitimini Avrupa entegrasyonu alanında Hollanda-Amsterdam Üniversitesi, Avrupa Enstitüsü’nde tamamladı. Ayrıca Almanya-Kiel Üniversitesi, Dünya Ekonomisi Enstitüsü’nün yüksek lisans düzeyindeki uluslararası ekonomi ve işletme programında eğitim gördü. Türkiye’ye geri dönerek Marmara Üniversitesi, Avrupa Topluluğu Enstitüsü’nden “Avrupa Para Sistemi” konusundaki teziyle doktora yaptı.

Uluslararası İktisat alanında, Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Başkanlığı tarafından, Şubat 2014’ten itibaren Doçent unvan ve yetkisi aldı. Eylül 2015 tarihinde İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde uluslararası ekonomi, yönetim, işletme ve girişimcilik alanında Yüksek Lisans dersleri vermeye başladı.

19 Nisan 2008 tarihinde yapılan Genel Kurul’da MÜSİAD Genel Başkanlık görevini bıraktı. Bunun yanında, 2006-2008 yılları arasında Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (TOBB-DEİK) Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu üyesi olarak çalışmalarda bulundu. Yurtiçinde ve yurtdışında çok sayıda seminer, kurs ve sempozyumlara katıldı.

Ömer Bolat iyi derecede İngilizce ve Almanca bilmektedir. Evli ve iki çocuk babası olan Ömer Bolat, özel sektörde, personel taşımacılığı, inşaat, traktör üretimi, tekstil üretimi, liman işletmeciliği ve yazılı ve görsel medya sektörlerinde iştigal eden ALBAYRAK Holding A.Ş.’de, Genel Koordinatör (CEO) çalıştı.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda (MKYK) 3 yıl süreyle (Eylül 2012-Eylül 2015) üye ve Ekonomik İşler Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Kasım 2015’ten buyana AK Parti “Siyasi Erdem ve Etik Kurulu” Asıl Üyesi olarak görev yapmaktadır.