Taksi ücreti hesaplama artık çok kolay

TAKİP ET

Ulaşım sektöründe yenilikler devam ederken internet üzerinde de gelişmeler sağlanmaktadır.

Ulaşım sektöründe yenilikler devam ederken internet üzerinde de gelişmeler sağlanmaktadır. Son dönemde artan taksi çağırma uygulamaları artarak yolculara kolaylık olması hedefleniyor. Bu durumu ele alarak geliştirilen çeşitli algoritmalar üzerine kurulan taksi ücreti hesaplama web sayfası da bilinirliğini arttırmayı başardı. Günlük yaşantımız için bir noktadan başka bir yere gitmek istediğimizde mesafe, yol güzergahı ve fiyatlandırma araştırılmaktadır. Kişiler ödeyeceği taksi ücretlerini önceden bilerek hareket ettiğinde ona göre bütçe ayırmaktadır. Ancak sabit ücretlendirme olmadığından her şehir ve km ücreti farklı yansıtıldığından ücretlerde değişebiliyor. Kolaylık olması adına 81 ile ait tüm ilçe ve lokasyonları tek tek analiz eden web sitesi bütçenize göre seyahat etme imkanı ortaya çıkartmaktadır.

Taksi ücreti ödemesi nasıl sağlanıyor? Büyükşehirlerde her yıl düzenli olarak açıklanan km açılış ücreti, kısa mesafe taksi ücreti, iniş ve biniş alt limitleri yayımlanmaktadır. Örneklendirmek gerekirse İzmir, İstanbul, Ankara gibi illerde açılış ücreti 5 liradır. Sonrasında ise gideceğiniz uzaklığa göre artı ücretlendirme yansıtılır taksimetre tutarı ödenir.

Şuan için sadece sarı taksi olarak adlandırılan t plakalı araçlara göre istatistikler veriler yazılmıştır. Web sitesi nasıl çalışıyor? Taksi ücreti hesaplama için nasıl yol izlenmeli bu konu için Google maps üzerinden faydalanılmıştır. Yolculuğunuzu şehir içi ve şehir dışı farketmeden hesaplama imkanı sunan sayfadan ödenecek tutar dışında mesafe ve güzergah bilgisini de öğrenebilirsiniz. Güzergaha ait yollar genellikle en kestirme ve en hızlı trafik olmayan bölgelere göre seçilmektedir. Yolcu otobüsleri ve dolmuşlara binerek vakit kaybetmek istemeyenler ne kadar taksi ücreti ödeyeceğini merak edenler siteye göz atabilir hızlıca ortalama fiyat bilgisi edinebilir.