Sigaraya zam geldi! işte güncel fiyatlar...

TAKİP ET

5 Haziran 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, bir sigara grubunun tüm ürünlerine 5 TL zam yapıldı. Son zamla birlikte fiyat listesi yeniden güncellendi.

Yeni haftaya sigara içenler için keyif kaçıracak bir haber geldi. PM grubuna ait sigaralara 5 TL zam yapıldı. En düşük fiyatlı sigara 37 TL'ye yükselirken, en yüksek fiyatlı sigara ise 43 TL oldu.

Yeni haftada PM grubu sigaralarına büyük bir zam geldi. Tüm sigaralara gece yarısından itibaren uygulanacak olan 5 TL'lik zam, fiyatlara yansıtıldı.

GRUBUN EN UCUZ SİGARASI 37 TL OLDU

PM grubu sigaralarına yapılan zam sonrasında en ucuz sigara fiyatı 37 TL'ye yükseldi, en pahalı sigara ise 43 TL oldu. Bu zam, PM grubuna yönelik en son 15 Ocak tarihinde gerçekleşmişti.

SİGARANIN ZARARLARI

Günümüzde sigaranın zararları herkes tarafından bilinmektedir. Dünya çapında bir sorun olan 'sigara içme' istatistiklerine göre tahminen her üç yetişkinden biri sigara kullanmaktadır.

Bu istatistiklere göre, yaklaşık 1,2 milyar kişi sigara kullanmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü'nün açıklamasına göre, birçok ülkede akciğer kanseri gibi hastalıklar sigara kullanımının neden olduğu ölümcül sonuçlar arasındadır.

Sigara içen kişiler sadece kendilerine zarar vermekle kalmaz, aynı zamanda çevrelerinde bulunan diğer insanlara da zarar verir. Bu duruma pasif içicilik denir. Sigaranın vücuttaki her dokuya ve organa sayılamayacak kadar çok zararı vardır. Peki sigaranın zararları nelerdir?

Sigara, en büyük zararlarından biri %10-15 kilo eksikliği ve anne karnındaki bebeklerde zeka geriliği gibi sonuçlarıyla görür.

Tütün içinde bulunan zararlı maddeler olan karbonmonoksit, nikotin ve katran, akciğer kanseri başta olmak üzere solunum sistemi hastalıklarına, bronşit ve amfizem gibi rahatsızlıklara neden olur. Her sigara içimi, kansere bir adım daha yaklaşmanıza sebep olur. Sigara içenlerde akciğerlerin doğal savunma sistemi bozulur ve enfeksiyon riski artar.

Karbonmonoksit, kandaki oksijeni azaltarak damarlarda kolesterol birikimine yol açar ve bu da kalp krizi riskini artırır.

Sigara içimi yemek borusu ve midede ülser, kanama ve kanser oluşumunu artırır. Pankreas kanseri riski de artar. Sigara içen erkeklerin mesane kanserine yakalanma olasılığının içmeyenlere göre daha yüksek olduğu gözlemlenmiştir.

Sigara içenlerde ellerde ve parmaklarda sararma ve tırnaklarda kırılma gibi belirtiler görülebilir.

Sigara, kol ve bacak damarlarında çeşitli hastalıklara neden olur. Özellikle damar tıkanıklığına bağlı olarak organların kesilerek tedavi edilebilen bir hastalık olan "Burger" oluşabilir.