Seferiye Hatun Kayra Zabcı kimdir, kaç yaşında? Alparslan Büyük Selçuklu Seferiye Hatun kimdir, tarihte var mı?

TAKİP ET

Alparslan Büyük Selçuklu yeni sezonu bu akşam izleyici karşısına çıkıyor. Sultan Alparslan'ın eşi Aka Hatun'un ardından Seferiye Hatun ile evleniyor. İzleyiciler "Alparslan Büyük Selçuklu Seferiye Hatun kimdir, tarihte var mı? Seferiye Hatun Kayra Zabcı kimdir, kaç yaşında?" sorularının yanıtını araştırıyor. İşte detaylar...

Alparslan Büyük Selçuklu Seferiye Hatun merakla araştırılmaya başlandı. Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde Aka Hatun sezon finalinde ölmüştü. Sultan Alparslan'ın eşi Aka Hatun'un ardından Seferiye Hatun ile evleniyor. Peki, Alparslan Büyük Selçuklu Seferiye Hatun kimdir, tarihte var mı? Seferiye Hatun Kayra Zabcı kimdir, kaç yaşında?

SEFERİYE HATUN KİMDİR, TARİHTE VAR MI?

Seferiye Hatun, Büyük Selçuklu Devleti hükümdarı Sultan Alparslan'ın 2. eşidir. Sultan Alparslan'ın bu iki evlilikten toplamda 12 çocuğu dünyaya gelmiştir.

KAYRA ZABCI KİMDİR?

Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde Seferiye Hatun'u Kayra Zabcı canlandırıyor.

2001 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Aslen Malatyalı olan 21 yaşındaki oyuncu, küçük yaşlarda modelliğe başladı. Model Çocuk Türkiye Prensesi seçildi. Aynı zamanda Best Child Model of the World yarışmasında birinci oldu.

Kayra Zabcı, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde oyunculuk eğitimi alıyor.

Zabcı'nın rol aldığı yapımlar arasında Harem, Muhteşem Yüzyıl, Aşktan Kaçınılmaz, Küçük Ağa, Vatanım Sensin, Gülperi, Doğduğun Ev Kaderindir ve Canım Annem de bulunuyor.