Sahte jandarmaya Karaman jandarmasından suç üstü!

TAKİP ET

Karaman'da kendini jandarma olarak tanıtıp para toplayan bir dolandırıcı Karaman jandarması tarafından suç üstü yakalandı.

Karaman'da kendini jandarma olarak tanıtıp para toplayan bir dolandırıcı Karaman jandarması tarafından suç üstü yakalandı.

Karaman jandarma ekipleri merkez ve köylerde yardım toplama izin belgesi olmayan, kendisini Jandarma personeli olarak tanıtan ve Karaman Jandarmadan aradığını bildiren bir şahsın, terörle mücadele gaziler derneği adına yardım topladığı duyumu aldı.

Duyum üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, şüpheli şahsın Karaman'da bir firmadan da para yardımı istediğini öğrendi. Firmanın ofisine gidilerek yapılan operasyonda şüpheli K.Y. (28) suç üstü yakalandı. Şahsın yapılan sorgusunda  herhangi bir izin belgesi olmadan, farklı firma ve vatandaşlardan yardım adı altında para topladığı tespit edildi.

Firmalar ile yapılan görüşmede telefon ile arayıp kendisini Jandarma personeli olarak tanıtarak yardım isteyen şahsın M.D. (50) olduğu, parayı toplamak için görevlendirdiği kişinin de yakalanan K.Y olduğu tespit edildi.

K.Y.'nin üzerinden yardım adı altında topladığı 925 ₺ para muhafaza altına alındı. Yakalanan şüpheli şahıs jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.