Promosyon Kodu Nedir?

TAKİP ET

E- ticaret firmaları satışlarını artırmak için promosyon teklifleri yaparlar.

E- ticaret firmaları satışlarını artırmak için promosyon teklifleri yaparlar. Tüketicilerin promosyon koduna olan ilgisi satıcılar için büyük bir avantaj sağlar. İki taraflı kazanç elde etmeyi sağlayan promosyon, indirim ve kuponlar alışverişin vazgeçilmezleri arasındadır.

E-ticarette gelir artırmak üzere satış sırasında farklı hedefleri tutturmak konusunda promosyon kodu kullanımı oldukça yaygın hale geldi. Bu kodların nasıl, hangi dönemde ve hangi hedef kitlesine yönelik kullanılması gerektiği ise işe yaraması açısından son derece önemlidir.

Gelir artırma, yeni kitlelere ulaşım ve satış hedefleri gibi farklı hedeflerin tutturulması için kullanılan özel müşteri uygulamalarına promosyon kodu denilir. Promosyon indirimleri sırasında verilen bu kodların doğru ve yerinde kullanımı etkili pazarlama çalışmalarına katkı sunar. Promosyon kodu kullanımlarını avantaja çevirmek için hangi dönemlerde, hangi hedef kitlesine hizmet verileceğinin kestirilmesi ve uygulanması önemlidir. Promosyon kodu kullanmanın faydalarına kısaca bakacak olursak:

- Müşterilerin sadakatini artırıcı bir özellik içerir.

- Yeni müşterilerin sitenize kazanımını sağlar.

- Geri dönüşümlerin hızla alınmasını sağlar.

- Stok eritmek için mükemmel bir çözümdür.

- Dönemsel bazda satış hedeflerini tutturmak için etkili bir çözümdür.

- Markanın tanınması yolunda etkili bir çalışmadır.

Tabi tüm bu olumlu gelişmelerin yanı sıra dezavantajları da olabileceği için hesaplamaların doğru yapılması önemlidir. Promosyon kodunda oluşan dezavantajların bilinmesi ile doğru uygulama yapılması hedeflenmelidir. Bu dezavantajlara da kısaca bakarsak;

- Çok sık kullanılması marka değerini düşürür.

- Karlılık düşer.

- Sadece indirim bekleyen sadık olmayan müşteri kesiminin gelişmesini sağlar.

- Ortalama sepet tutarını düşürmesi dolayısıyla hesaplamaların doğru yapılması önemlidir.

Sitelerde de benzer bonus kodları bulmak mümkün. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta, bu sitelerde verilen özel kodlar genellikle yeni üyeler için gerekli ve doğru bir şekilde girilmeyen kodlar geçersiz sayılabilir. Eğer daha önce bir kupon kodu kullanmadıysanız özellikle Youtube'da kısa bir araştırma yapmakta yarar var. Mesela JohnnyBet 1XBET promosyon kodu nasıl kullanılır konusunda gayet kısa ve kolayca anlaşılabilir bir video hazırlanmış, kesinlikle göz atın."

Promosyon Kodu Ne İşe Yarar?

E-ticaret sitelerinde promosyon kodunun işe yaraması için etkili kullanım esastır. Bunun için pek çok promosyon kodu türü mevcuttur. Bu türleri zamanında doğru ve etkin kullanmak e-ticaret sitesinin tanıtımı açısından oldukça önemlidir. Promosyon kodu, ücretsiz kargo promosyon kodları şeklinde gerçekleştirilebilir. E-ticarete uygun olması için bu uygulamaların aylık, haftalık veya dönemsel olarak yerinde kullanılması gerekir.