Online Ups

TAKİP ET

Online UPS veya Kesintisiz Güç Kaynağı, elektrik kesintilerine ve elektrik bozulmalarına karşı koruma sağlayan bir tür güç koruma sistemidir.

Online UPS veya Kesintisiz Güç Kaynağı, elektrik kesintilerine ve elektrik bozulmalarına karşı koruma sağlayan bir tür güç koruma sistemidir. Şebeke kesintileri, elektrik kesintileri veya elektrik kesintileri sırasında bile bağlı cihazlara sürekli güç sağlar. Online UPS sistemleri, anlık bir güç kaybının bile veri kaybına, sistem çökmelerine veya ekipman hasarına yol açabileceği kritik uygulamalar için idealdir.

Online UPS'in en büyük faydalarından biri, bağlı ekipmana temiz ve istikrarlı güç sağlamasıdır. Bu, gelen AC gücünü DC'ye ve ardından yüke sağlamadan önce tekrar AC'ye dönüştüren çift dönüştürme teknolojisi kullanılarak elde edilir. Çıkış voltajı ve frekansı, giriş voltajı dalgalanmaları veya gürültüden bağımsız olarak sabit kalır. Ek olarak, online ups sistemleri, hassas elektronik cihazları yıldırım çarpması veya diğer elektriksel bozulmaların neden olduğu ani voltaj yükselmelerine karşı koruyan aşırı gerilim önleme özellikleri sağlar.

Online ups kullanmanın bir diğer avantajı da, uzun süreli kesintiler sırasında daha uzun yedekleme süreleri sağlayabilmesidir.