Müzik Öğretmeni, Sanatçı ve İşçi, Ali Mahsuni Seven

TAKİP ET

Müzik Öğretmeni, Sanatçı ve İşçi olan Ali Mahsuni Seven Kimdir?

Müzik Öğretmeni, Sanatçı ve İşçi 1994 Antalya doğumlu olan Ali Mahsuni Seven, küçük yaşta kendini Anadolu müziğinin içerisinde bulmuş.

Doğduğu günden itibaren hatta anne karnında bile türkülerle büyümüş. Nihayetinde 5 yaşında babasına "Benim adım neden Mahsuni değil?" diye bir soru yöneltince Baba Mustafa Seven de soluğu Halk Ozanı Aşık Mahzuni Şerif' in Ankara'daki evinde almış. Ünlü Ozandan yazılı ve sözlü izin alan baba mahkemeye başvurarak oğlu Ali' nin ismini Ali Mahsuni olarak değiştirmiş.

Aynı yıl Konya' da Aşık Mahzuni Şerif ile aynı sahneyi paylaşan Ali Mahsuni Seven' in müzik sevdası giderek artmaya başlamış. 6 yaşında evde kendi kendine bağlama çalmaya başlamış. Küçük yaşta Akseki, Manavgat ve Antalya yöresinde çeşitli etkinliklerde ve konserlerde sahne alarak halkın dikkatini çeken Ali Mahsuni Seven, lise hayatından sonra İstanbul Üniversitesi Dış ticaret bölümünü kazanmış. Fakat bu kararın kendisini mutlu etmeyeceğini anlaması çok sürmemiş ve bu bölümden kaydını sildirmiş.

2014 yılında Antalya Orman Bölge müdürlüğüne işçi olarak girmiş ve aynı yıl konservatuvar sınavlarına hazırlanarak Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği bölümünü kazanmış. Mezun olana kadar öğretim döneminde Aydın' da eğitimine devam edip, yaz tatillerinde Orman işçisi olarak çalışmış. Şu anda atama bekleyen bir Müzik öğretmeni, Anadolu köylerini gezerek Belgesel niteliğinde çekimler yapan, derlemeler yapan bir sanatçı ve çaldığı bağlamasının doğduğu, var olduğu, dile geldiği ağacı ve ormanı koruyan bir yangın işçisi olarak hayatına devam ediyor.

Ağır ve zor bir işte çalışırken müzikal çalışmalarınıza nasıl zaman ayırabiliyorsunuz diye sorduğumuzda ise verdiği yanıt şöyleydi: "Müzik hep benimle zaten, ben müzikle doğdum. Ben dağda çalışırken de zihnimde ezgiler dolaşıyor. Hatta ilerleyen zamanlarda çıkarmayı düşündüğüm enstrümantal albümdeki bestelerimin büyük bir kısmı yangında nöbet beklerken ya da dağda çalışırken aklıma gelip telefona kaydettiğim ezgiler. Çok ayrı şeyler de değil zaten. Toprak, ağaç, doğa zaten bağlamanın geldiği yer. Hem de bize işaret ettiği yer. Bağlamayı dinledikçe bunu daha çok anlıyorsunuz. Dediğim gibi müzik hep vardı.

Bu gelenek de binlerce yıldır süregelmiş. Nice ustalar, aşıklar, pirler bu yolu çizmiş. Biz 'Yol' deriz. Yolda olmak, yolda kalmaya çalışmak güzel. Ben de elim yettiğince, dilim döndüğünce, alabildiğimce bu güzelliklerden alıp yaşamaya, yaşatmaya çalışıyorum. Bozmadan, yıpratmadan, doğru şekilde aktarabilirsem ne mutlu. Yol'da olanlara aşk olsun."

Web sitesi: alimahsuniseven.com

Sosyal medya: instagram.com/alimahsuniseven