Meteorolojiden Karaman'a uyarı: Kuvvetli geliyor!

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 8.Bölge Müdürlüğü sıcaklıkların mevsim normallerinin 4 ila 9 derece altında seyredeceğini, ani sıcaklık değişimleri ve kuvvetli meteorolojik hadiselere karşı Karaman'ı uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 8.Bölge Müdürlüğünden yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi: 

Hava Sıcaklıkları Düşüyor ve Yağışlı Hava Geliyor! 

"Son günlerde yurt genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde olduğu yağışsız bir hava etkili olmaktadır. Ancak sıcaklıkların 19 Eylül 2022 Pazartesiden itibaren kademeli olarak düşerek, hafta ortasından itibaren yağışlarla birlikte tüm yurtta hissedilir derecede azalacağı ve mevsim normallerinin altına gerileyeceği tahmin ediliyor.

Hafta ortasına kadar ağırlıklı olmak üzere yerel olarak görülecek olan sağanak şeklindeki yağışların, haftanın ikinci yarısında yer yer kuvvetli olmak üzere görülmesi bekleniyor.

Serin ve yağışlı havanın önümüzdeki hafta başına kadar etkili olacağı, hava sıcaklıklarının ise kuzey, iç ve batı bölgelerde mevsim normallerinin 4 ila 9 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Ani sıcaklık değişimleri ve kuvvetli meteorolojik hadiseler ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı hava tahmin raporları ve meteorolojik uyarıların dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir.

Başlama-Bitiş Zamanı

19.09.2022 06:00 - 24.09.2022 18:00" 

KARAMAN 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN RAPORU 

Meteroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan Karaman hava durumu raporuna göre;

19 Eylül Pazartesi en yüksek sıcaklık 29, en düşük sıcaklık 13 derece olacak. Havanın parçalı bulutlu olması bekleniyor.

20 Eylül Salı en yüksek sıcaklık 27, en düşük sıcaklık 12 derece olacak. Havanın parçalı bulutlu olması bekleniyor.

21 Eylül Çarşamda en yüksek sıcaklık 26, en düşük sıcaklık 10 derece olacak. Havanın parçalı bulutlu olması bekleniyor.

22 Eylül Perşembe en yüksek sıcaklık 24, en düşük sıcaklık 10 derece olacak. Havanın gökgürültülü sağanak yağmurlu olması bekleniyor.

23 Eylül Cuma en yüksek sıcaklık 22, en düşük sıcaklık 8 derece olacak. Havanın gökgürültülü sağanak yağmurlu olması bekleniyor.