Mermerdeki Limon Lekesi Nasıl Çıkar?

TAKİP ET

Mermer, estetik ve doğal bir taş olmasından dolayı birçok mimari alanda kullanıldığı gibi sıklıkla da mutfak tezgahlarında tercih edilir.

Mermer, estetik ve doğal bir taş olmasından dolayı birçok mimari alanda kullanıldığı gibi sıklıkla da mutfak tezgahlarında tercih edilir.

Mermer, çok dayanıklı ve sert bir malzeme de olsa zamanla aşınabilir, leke tutabilir ya da parlak görüntüsünü kaybedebilir.

Bu bahsettiklerimiz zamanla olacak şeyler fakat zamandan bağımsız olarak herkesin başına gelebilecek bir husus var, o da mermer üzerindeki oluşabilecek lekeler. Mermer üzerinde birçok doğa ya da kimyasal gıdanın lekesinin kaldığı bilinmektedir. Bunlardan en ağır lekeyi bırakan gıda malzemelerinden bir tanesi de limon lekesidir. Bu leke hemen hemen her mutfak tezgahının üzerinde karşılaşılan bir lekedir. İlk etapta müdahale edilmiş bir limon lekesi yorucu bir temizliğe neden olmasının yanı sıra lekenin durduğu zamana göre yorucu temizlik sonrasında giderilip giderilmeyeceği de kesin olarak bilinmez. Böyle durumlarda sonucu bilinmeyen yorucu bir temizlik ile uğraşıp zaman kaybetmek yerine mermer silim uygulaması yaptırılabilir.

Mermer üzerindeki limon lekesi, asidik bir yapıya sahip olduğu için hızlı müdahale edilmemesi durumunda kısa süreler içinde dahi kalıcı leke oluşturur. Özellikle ev mutfak tezgahları ile işletme mutfak tezgahları üzerinde gün içerisinde yoğun işlem yapıldığı için limon lekesine anında müdahale etmek çoğu zaman mümkün olmuyor. Bu noktalarda tezgahtaki mermer taşını değiştirmekte masraflı olan bir durumdur.

Mermerdeki limon lekesini hızlı temizlemek için, karbonat ile su karışımı ya da oksijenli suyu leke üzerine uygulamak sonuç verebilir. Ancak, restoran gibi yerlerin mutfak tezgahlarında gün içerisindeki yoğunluktan dolayı sürekli müdahale edilme şansı pek bulunmuyor. Bu durumlar için ise TufSkin mermer koruma çözümü limon lekesine karşı daha iyi bir çözüm olabilir.

Hızlı müdahale edilememiş ve lekenin tamamen oluştuğu durumlarda ise yine tezgah değiştirmek gibi masraflı bir yol ya da sonucunu kestiremeyeceğiniz yorucu bir temizlik yerine işi profesyonel firmaya bırakabilirsiniz. Türkiye’de 19 yıldır kesintisiz hizmet veren Uytaş Restorasyon bu işlemi kolaylıkla yapacak firmalardan birisidir. Firmanın profesyonel personelleri, özel ithal makineler ile can sıkan limon lekelerine kalıcı çözüm sunabilir.