Logo Tasarımınızı Yapın - Gelişmiş araçla Kendin Yap Kılavuzu

TAKİP ET

Bir logoyu kendiniz yapmak veya bir profesyonel tarafından tasarlamak istemeniz farketmez; önemli olan bunun nasıl yapılacağını bilmektir.

Bir logoyu kendiniz yapmak veya bir profesyonel tarafından tasarlamak istemeniz farketmez; önemli olan bunun nasıl yapılacağını bilmektir.

Bu kısa kılavuz, markanız için mükemmel bir logoyu kolayca tasarlayabileceğiniz yedi basit adımı açıklayacaktır. Bir logo tasarlama konusunda sıfır deneyiminiz olduğunu varsayalım.

Bu durumda, bu kısa gönderiyi sonuna kadar incelemeniz ve tüm önemli bilgileri toplamanız gerekir!

Markanızıkimliğini geliştirmek

Yaratmakve bir marka kimliği geliştirme logosu tasarımında çok önemli bir parçasıdır. Logo tasarımlarını çizmeye başlamadan önce kendinize logoda neyi tasvir etmeniz gerektiğini anlamanıza yardımcı olacak bir dizi soru sorarsınız. Amacınız konusunda net olabilmek için işe neden başladığınızı kendinize sormalısınız. Şirket olarak değerlerinizi ve markanızı rakiplerinizden ayıran nelere sahip olduğunuzu sormalısınız. Bu cevapları denemeli ve logo tasarımlarınıza koymalısınız.

İlham arayınnetleşip

Bir kezmarka kimliğinizi geliştirdikten sonra, ilham verici tasarımlar aramanız gerekir. En iyi logoları oluşturmak istiyorsanız ilham almak özellikle önemlidir. En iyi logo tasarımını aramak için logo oluşturucu araçlarını kullanabilir ve şablonlarından geçebilirsiniz. Ayrıca sosyal medya sayfalarını ve sitelerini ziyaret edebilir ve farklı nişlerde çalışan işletmeleri arayabilirsiniz. Markanız için geliştirilmiş bir logo tasarımı oluşturmanın en iyi yolu, farklı logoları ve bunların yanıtlarını çalışmaktır. Analiz ve fikir, logo oluşturmanın özellikle önemli bir parçasıdır!

Markanızı yansıtacak renkleri seçin

Doğru renk şemasını seçmek çok önemlidir. Her rengin bir anlamı ve kişiliği vardır. Markanızın kişiliği, logolarınız için seçtiğiniz renklerle eşleşmelidir. Örneğin kırmızı renk enerjiyi ve gençliği o kadar enerjik gösterir ki, genç markalar bunu çoğunlukla kullanır. Yeşil renk çok yönlüdür ve çoğunlukla gıda ürünleriyle ilgili markalar tarafından kullanılır. Siyah renkli logolar zarafet ve havayı göstermek için kullanılır. Her rengin bir mesajı vardır. Kimliği en çok tamamlayan renk veya renk kombinasyonunu kullanmanızı öneririz!

Doğruseçin

logoyu7 farklı logo türü vardır ve markanızı en iyi şekilde tamamlayanı seçmelisiniz. Apple logosu gibi sadece tek bir sembolden oluşan monografik logolar arasından seçim yapabilir, Coca Cola'nınki gibi tek metin logosunu kullanabilir, ayrıca Burger King'in logoları gibi resim ve metin kombinasyonları yapabilirsiniz. , Johnny Rockets ve hatta Microsoft. Bu üç tip logo dışında, yaratıcılığınız içindeyken arayabileceğiniz çok daha fazlası var!

Yazı

tipi stili Logodaki metnin yazı tipi stili, logonuz için seçtiğiniz resim veya sembole göre hizalanmalıdır. Logonuzda kolayca kullanabileceğiniz, tümü Serif ile ilgili olan dört yaygın yazı tipi stili vardır! Bu logo stilleri, eski tip yazı tipini, geçiş yazı tipini, modern yazı tipi stilini ve döşeme serifini içerir. Her yazı tipi stilinin bir kişiliği ve mesajı vardır, bu nedenle genel logoları ve markayı tamamlayanı dikkatlice seçmeniz gerekir!

Birden fazla kaba sürüm oluşturun

Profesyonel bir tasarım elde etmek istiyorsanız artık tek bir logo tasarımına bağlı kalmamalısınız. Şablonları çizme ve seçme sürecinde, beş veya altıdan fazla logo tasarımı aldığınızdan emin olmalısınız, böylece bunları bir uzmandan ve bir dizi potansiyel müşterinizden önce sunabilirsiniz. Onlardan geri bildirim aldıktan sonra, en çok kabul gören logoyu kolayca seçebilirsiniz. Ayrıca, tasarımı izleyicinin geri bildirim ve eleştirilerine ve uzmanlara göre değiştirebilir ve güncelleyebilirsiniz. Birden fazla sürüm oluşturmak, size geri dönebileceğiniz seçenekler sunar!

Doğru logo oluşturucu aracını seçin

Son süreç logo tasarımıdır ve bunun için kendi başınıza bir logo tasarlamak istiyorsanız bir logo oluşturucu aracına ihtiyacınız vardır. Logomaker.net, kolayca profesyonel ve estetik bir logo oluşturmak için çok ünlü bir platformdur. Bu ücretsiz logo tasarım aracının çok samimi ve kullanımı kolay olduğunu bilmelisiniz, böylece aracı kullanmakla ilgili önceden herhangi bir bilgiye ihtiyacınız olmayacak. Marka adınızı girmeli ve işletme kategorisini seçmelisiniz. Logo oluşturucu size yüzlerce belirlenmiş şablon sağlayacaktır. Bir şablon seçebilir ve kendi seçiminize göre düzenleyebilirsiniz.

Bu adımları takip ederseniz, yeni markanız için en iyi logoyu kolayca oluşturabilirsiniz!