Kemerli Burun Estetiği Nasıl Gerçekleştirilir?

TAKİP ET

Bazı insanlar dış görünüşleri ile ilgili ciddi sıkıntılar yaşarlar. Bilhassa burun gibi yüzün en önemli kısmındaki sorunların can sıkıcı olduğunu dile getirebiliriz.

Bazı insanlar dış görünüşleri ile ilgili ciddi sıkıntılar yaşarlar. Bilhassa burun gibi yüzün en önemli kısmındaki sorunların can sıkıcı olduğunu dile getirebiliriz. Bu tür sorunların üstesinden gelebilmek adına estetik operasyonlarına başvurulur. Kemerli burun estetiği; son derece popüler bir operasyondur.

Kemerli Burun Nedir?

Kemerli burun; adından da tahmin edilebileceği üzere burun kemiğinin üzerinde kemer şeklinde bir yapının yer almasıdır. Burun üzerindeki fazlalık olarak dikkat çeken kemerli yapının alınması adına estetik operasyona ihtiyaç vardır. Kemerli burun; insanların özgüvenlerini olumsuz etkiler. Ayrıca, birtakım sağlık sorunlarına da sebebiyet verebilir. Doğuştan ortaya çıkabildiği gibi birtakım darbe ve travmalar dolayısıyla da oluşabilir. Kemerli burun estetiği; 2023 yılında olduğumuz şu günlerde birçok kişinin tercihi haline gelmiştir. Ameliyatlı ve ameliyatsız olmak üzere iki farklı seçenek mevcuttur. Kişinin kemerli burun yapısı dikkate alınır. Uzman hekim; operasyon şekline karar verir.

Kemerli burun estetiği ameliyatsız olarak gerçekleştirilebilir. İki farklı seçenek söz konusudur. Hyalüronik asit uygulaması ile geçici dolgu, kök hücre tedavisi ile kalıcı dolgu olarak uygulanan ameliyatsız seçenekler de sıklıkla tercih edilir.

Kemerli Burun Estetiği Operasyonu Nasıl Yapılır?

Kemerli burun; her şeyden önce, estetik açıdan kötü bir görünüme sebebiyet verebilir. Bunun yanı sıra, insanların nefes almasını zorlaştırır. Bu yüzden, ivedilikle kemerli burun estetiği operasyonu gerçekleştirilmelidir. Birçok kişi; bu operasyonun riskli olup olmadığını merak eder. Cerrahi operasyonların ardından anesteziye bağlı olarak birtakım komplikasyonların ortaya çıkma ihtimali vardır. Kemerli burun estetiği sırasında da bu komplikasyonların yaşanması muhtemeldir. Bunun haricinde farklı bir risk söz konusu değildir.

Kemerli burun estetiği sırasında uzman hekime büyük görev düşer. Konumlandırılacak olan burun yapısının uygun bir şekilde planlanması; son derece önemli bir husustur. Uzman hekim; operasyon sırasında ilk olarak burnun uç kısmından oldukça küçük bir kesi açar. Ardından, burnun üst kısmındaki deri yukarı kaldırılır. Bu sayede, işlem yapılacak alan açılır. Uzman hekim; birtakım özel cerrahi aletlerden yardım alarak kemerli kısmın kırılma işlemini dikkatli bir şekilde gerçekleştirir. Ardından, kemerli buruna ek olarak yapılması planlanan farklı işlemler yapılır. Uzman hekim; kapatma aşamasında kendiliğinden eriyen dikişlerden yararlanır. Bu sayede, operasyonun ardından hastanın yüzünde herhangi bir iz kalmaz.

Kemerli Burun Ameliyatının Ardından İyileşme Süreci Nasıldır?

Kemerli burun estetiği; zannedildiği kadar sıkıntılı bir operasyon değildir. Ancak, insanların iyileşme döneminde kendilerine dikkat etmeleri şarttır. İyileşme süresi; en az altı, en çok 12 ay olarak bilinir. Bu operasyonu geçiren kişiler; iyileşme döneminde kendilerini korumak zorundadırlar. Bilhassa darbe ve travmalardan korunmaları bir gereklilikten ziyade zorunluluktur. Bunun yanı sıra, günlük yaşamda yapılan aktivitelere sınırlama getirilmelidir. Bilhassa kişiyi zorlayacak türden ağır işlerden kesinlikle kaçınılmalıdır.