Karaman OSB Arıtma Tesisi içi ihale tarihi belli oldu

TAKİP ET

Karaman Organize Sanayi Bölgesi için, 2018 yılında hazırlanan OSB Atıksu Arıtma Tesisi projesinin ihale tarihi belli oldu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanan OSB Atıksu Arıtma Tesisi'nin ihalesi Başkent'te 11 Mart tarihinde yapılacak.

İHALENİN BÜTÜN DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Projenin hayata geçirilmesi ile, Karaman'da sanayi atıklarını arıtacak ilk sistem olacak.

Karaman’da Organize Sanayi Bölgesine kurulması planlanan atıksu arıtma tesisi için sanayi kuruluşlarından kaynaklanan atıksuların miktar ve karakterizasyonun belirlenmesi de amaçlanıyor.

Karaman 'ın doğal güzelliğinin bozulmaması ve sanayiden kaynaklanan olumsuzluğun giderilebilmesi veya minimize edilebilmesi, mevcut endüstri kuruluşlarını içinde barındıran Organize Sanayi Bölgesinde kurulması teşvik edilmesi ile mümkün oluyor.

Gıda işleme, kimya endüstrisi ve birçok endüstri atık suyu OSB’ye ait bir atıksu arıtma tesisine girerek bu atıksu karakteri dikkatle tanımlanıyor.

Böylece belirli bir sanayi bölgesindeki atık suyun niteliğine ve konumuna göre, atıksu arıtma tesisinin nasıl planlanacağı da belirleniyor.

Organize Sanayi Bölgesi atıksu akış hızı, toplam atıksu kirlilik yükü, çamur oluşumu ve birçok farklı değişken açısından analiz ediliyor. Bu değişkenler atıksu tesisinin inşaat ve planlama sürecini belirlemesine de yardımcı oluyor. Atıksu tesisi planlama sürecine göz önüne alınması gerek kriterlerde büyük önem taşıyor.