Karaman'da hırsızlar yakalandı

TAKİP ET

Karaman'da bağ bahçe ve tarladan hırsızlık yapan hırsızlar yakalandı.

Karaman ilinin Merkeze bağlı Pınarbaşı köyünde hırsızlık yaptı gerekçesi ile Jandarma komutanlığı tarafından yürütülen operasyonda şüpheli şahıslar yakalandı.

Jandarma Komutanlığı son zamanlarda evde hırsızlık olaylarından dolayı JASAT ekipleri ile birlikte bir çalışma başlattı. Çalışmada şüpheli olarak değerlendirilen M.Ç., F.K., S.S.K., B.Y., M.Ş., ve E.A. isimli şahıslar tespit edildi. Şahıslar hakkında yapılan araştırmalar, fiziki takip, ve istihbarat çalışmaları ve elde edilen bilgiler ile haklarında suç unsuru tespit edilen M.Ç., B.Y., ve S.S.K., şüpheli şahısların  yakalanmasına karar verildi. Şüphelilerin evlerinde arama faaliyetlerinin icra edilmesi amacıyla İl Jandarma Komutanlığı ve JASAT ekipleri tarafından operasyon başlatıldı.

Yapılan arama sonucunda M.Ç., evinde çalıntı olduğu değerlendirilen 1 adet televizyon, 4 adet halı, 4 kök saksılara ekilmiş kenevir bitkisi ele geçirildi. 

Yakalanan şüpheli şahıslardan S.S.K. ve B.Y. isimli şahıslar suçlarını itiraf ettiler.

B.Y.'nin yer göstermesi sonucunda Pınarbaşı köyünde meydana gelen 6 şüpheli şahsın evden hırsızlık olayı aydınlatılmış ve bu evlerden çalındığı tespit edilen 3 adet hızar motoru, 2 adet av tüfeği ele geçirilerek sahiplerine teslim edilmiştir.

M.Ç. hakkında kullanmak amacıyla uyuşturma bulundurmak suçundan tahkikat yapılmış olup, şahıslar göz altına alınarak Karaman C.Başsavcılığına sevk edilecek.