Karaman Balı Kendi Markası ile Raflarda Yer Alacak

TAKİP ET

Dünya birincisi olarak seçilip kalitesi tescillenen "Karaman Balı" kendi markası ile raflarda yerini alıyor.

Dünya birincisi olarak seçilip kalitesi tescillenen "Karaman Balı" kendi markası ile raflarda yerini alıyor.

2017 yılında Dünya Arıcılık Kongresinde 103 ülkede üretilen Balların yer aldığı yarışmada; Karaman'da üretilen bal, Dünya 1.'si seçilmiş ve Karaman’da üretilen balların kalitesi tescillendi. Geniş çayır ve mera arazileri, dağlık kesimlerdeki orman arazileri, tarla, sebze ve bahçe arazileriyle arılar için zengin florası ile arıcılık yapmak için çok elverişli bir konuma sahip olan Karaman'da üretilen kaliteli ballar, artık raflarda kendi markası ile yer alacak.

Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında bölgemizde Karaman Arı Yetiştiricileri Birliğimiz üyelerinin ve üye olmayan üreticilerin ürettiği balları işleyip, paketlemek ve satmak üzere 240 ton/yıl kapasiteli bal işleme tesisi (tarımsal ürünlerin işlenmesi) kuruldu. Proje, 422 bin 488 TL’lik toplam yatırım bedeli ile Organize Sanayi Bölgesinde bal paketleme tesisi olarak kuruldu.

Bu yatırım kapsamda Karaman Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Karaman İli Arı Yetiştiricileri Birliği, Karaman'ın  bal üretimi konusunda marka olması ve ülke arıcılığında söz sahibi konuma gelmesi amacıyla tesise İşletme Kayıt Belgesi verilerek faaliyete geçirildi.

İşletme Kayıt Belgesi, Karaman Milletvekilleri Dr. Recep Şeker ve Av. Selman Oğuzhan Eser, Karaman AK Parti Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Tunç ve Karaman Tarım Paydaşları STK Başkanlarının katılımı ile İl Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Şahinbaş tarafından Karaman Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Gürsel Yasan’a takdim edildi.