KAEÜ Rektörü Karakaya, TEKNOFEST 2022 finalinde yarışacak "AHİTEK" takımıyla buluştu

TAKİP ET

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Uluslararası TEKNOFEST 2022 Havacılık, Uzay ve Teknoloji finalinde Kırşehir'i ve üniversiteyi temsil edecek Ahi Teknoloji Takımı (AHİTEK) ile bir araya geldi.Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, AHİTEK takımı, TEKNOFEST'te Kırlangıç AH-21 ile Sabit Kanatlı İHA kategorisinde yarışacak. AHİTEK takımı 30 Ağustos - 4 Eylül 2022 tarihleri arasında Samsun'da düzenlenecek Uluslararası TEKNOFEST...

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Uluslararası TEKNOFEST 2022 Havacılık, Uzay ve Teknoloji finalinde Kırşehir'i ve üniversiteyi temsil edecek Ahi Teknoloji Takımı (AHİTEK) ile bir araya geldi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, AHİTEK takımı, TEKNOFEST’te Kırlangıç AH-21 ile Sabit Kanatlı İHA kategorisinde yarışacak. AHİTEK takımı 30 Ağustos - 4 Eylül 2022 tarihleri arasında Samsun'da düzenlenecek Uluslararası TEKNOFEST yarışmasında şampiyon olmayı hedefliyor.

Kırlangıç AH-21 ürününü inceleyen Rektör Karakaya, gençlerin başarılı işlere imza atmalarının kendilerini mutlu ettiğini vurguladı.

KAEÜ öğrencilerinin alanlarında kendilerini geliştiren projeler üretmelerini ve bu tür yarışmalara katılmalarını önemsediklerini vurgulayan Karakaya, Ahiliğin merkezi olan şehre yakışanda bu tür insanlığın faydasına olacak işlerdir. Üniversite olarak hedeflediğimiz öğrenci profilinde üreten, katkı sunan, insanlığı gözeten öğrenciler olmasıdır. İnşallah finalde de dereceye girip bizleri onurlandıracaksınız. Her zaman destekçiniz olmaya devam edeceğiz. Üniversitemize ve şehrimize güzel haberlerle dönmenizi temenni ediyoruz. diye konuştu.

AHİTEK takım danışmanı Muhammed Özaydın ve takım üyeleri, yarışma için tüm hazırlıkları büyük bir özveri ile yaptıklarını, gururlu ve heyecanlı olduklarını kaydetti.


AA