Huzurlu Bir Tatil Hemen Yanı Başınızda

TAKİP ET

​​​​​​​Dinlenmek ve eğlenmek için bir yer arıyorsanız fazla uzağa gitmenize gerek yok.

Dinlenmek ve eğlenmek için bir yer arıyorsanız fazla uzağa gitmenize gerek yok. Dinlenirken eğlenebileceğiniz ve aynı zamanda tarihe tanıklık edebileceğiniz Bozcaada’yı tercih edebilirsiniz.

Bozcaada'da Gezin, Eğlenin, Dinlenin

Bozcaada’ya tatile gitmek, hayatınızda alacağınız en doğru kararlardan biri olacak. Burada geçireceğiniz her bir günün sonunda kendinizi daha iyi hissettiğinizi fark edeceksiniz. Çanakkale’den yalnızca 1 saat uzaklıkta olan bu küçük ada, hem tarihi hem de doğal güzelliklere sahip.

Ülkemizde tatil yapmak ve gezmek için tercih edilebilecek yüzlerce farklı yer bulunmaktadır. Tatil için ve gezmek için son derece zengin bir coğrafyaya sahip olan ülkemizde özellikle bazı alanlar dikkat çekmekte ve özellikleri ile ön plana çıkmaktadır. Bunlardan bir tanesi de huzurun ve doğal güzelliklerin adresi Bozcaada’dır.

Bozcaada’ya daha önce gitmiş olan herkes, tatil yapmak isteyen bireylere burayı şiddetle tavsiye etmektedir. Siz de daha fazla vakit kaybetmeden yerinizi alabilir ve bu eşsiz yolculuğa adım atabilirsiniz. Burada beklenmedik güzelliklerle karşılaşacağınızdan emin olabilirsiniz.

Buraya ilk kez gelecekseniz, pek çok ilki burada yaşayacaksınız. Bozcaada’ya dair bilmeniz gereken ilk bilgi, buranın son derece temiz bir denize sahip olduğudur. Bölgenin Antalya, Muğla ve İzmir sahilleri kadar yoğun talep görmüyor olması, doğal güzelliklerinin ve tarihi dokusunun yıpranmadan günümüze kadar gelebilmiş olmasına vesile olmaktadır.

Bozcaada Plajları

Bozcaada’da çok sayıda plaj bulunmaktadır. Bölgenin fazla engebeli olmaması, denize girilebilecek alanların sayısını da arttırmış durumda. Eğer bir beach hizmetinden yararlanmak istiyorsanız Habbele ve Tuzburnu koylarına gidebilirsiniz.

Ancak beach hizmetine gerek duymuyorsanız Bozcaada’da denize girilebilecek alanlar arasında Ayazma Plajı, Sulubahçe Koyu, Beylik Koyu, Akvaryum Koyu, Çayır Koyu ve bunun gibi daha pek çok koy bulunmaktadır.

Bozcaada’nın en kalabalık olduğu dönemin temmuz ve ağustos ayları olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Ancak sezon eylül ve ekim aylarına kadar devam etmektedir. Kalabalığın çekilmesini bekleyen, tenhadan hoşlanan ve insandan ziyade sadece doğa ile iç içe olmak isteyen bireyler genellikle sezon sonlarına doğru buraya gelmektedir.

Bozcaada Konaklama

Eğer yaz aylarında adaya gelebilme ihtimaliniz yoksa bile Bozcaada ziyaretinin her mevsim güzel olacağını bilmeniz gerekmektedir. Eğer koylara yakın temiz bir konaklama yeri arıyorsanız Bozcaada pansiyonları tam size göredir. Uygun fiyat seçenekleri aile ortamı ve en önemlisi temiz olmalarıdır.

Kaynak : https://bozcaadan.com/