Hamza Yerlikaya kimdir, kaç yaşında, nereli? Hamza Yerlikaya'nın biyografisi

TAKİP ET

Hamza Yerlikaya, 2018 yılından beri Gençlik ve Spor Bakanlığı Yardımcılığı görevini yerine getiriyor.

Hamza Yerlikaya, 2018 yılından beri Gençlik ve Spor Bakanlığı Yardımcılığı görevini yerine getiriyor.

Aynı zamanda spordaki üstün başarısıyla tanınan Yerlikaya, “Asrın Güreşçisi” unvanına layık görüldü. Sporculukta başarıdan başarıya koşan Hamza Yerlikaya büyükler kategorisinde 2 Olimpiyat, 3 Dünya ve 8 Avrupa şampiyonluğu kazandı. Peki, Hamza Yerlikaya kimdir? Hamza Yerlikaya nerelidir? İşte Hamza Yerlikaya hakkında bilinenler...

Hamza Yerlikaya, aslen Sivaslı olup, 3 Haziran 1976 tarihinde İstanbulun Kadıköy ilçesinde dünyaya geldi. Yüksek öğrenimini Süleyman Demirel Üniversitesi Burdur Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümünden eğtimini tamamlayıp mezun oldu. Yüksek Lisans eğitimini Sakarya Üniversitesinde tamamladı.

17 yaşındayken büyükler kategorisinde dünya şampiyonu oldu. Dönemin Dünya Güreş Federasyonu (FILA) tarafından “Asrın Güreşçisi” unvanına layık görüldü. Hamza Yerlikaya sporculuktaki kariyerinde büyükler kategorisinde 2 Olimpiyat, 3 Dünya ve 8 Avrupa şampiyonluğunu ülkemize getirdi.

Atlanta Olimpiyat Oyunlarında 1996 yılında elde ettiği altın madalyanın ardından 1997 yılında “Türkiye Cumhuriyeti Devlet Üstün Hizmet Madalyası” kendisine layık görüldü. Yerlikaya, 2007 yılında sporu bıraktı.

2007 yılında olan genel seçimlerde ise AK Parti 23. Dönem Sivastan Milletvekili seçilmiş olan Hamza Yerlikaya, bu süre zarfı içinde Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Üyeliği, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Müşavirliği, TBMM Milli Eğitim ile Gençlik ve Spor Komisyon üyeliği gibi görevleride yerine getirdi. Milletvekilliği görevinden sonra 2012 yılında Güreş Federasyonu Başkanı seçilen Hamza Yerlikaya, 3 yıllık başkanlık sürecinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Başdanışmanı olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yeni görevine başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı olan Hamza Yerlikaya, 2010 yılında Ebru Küçük ile evlendi ve 3 çocuk babasıdır.