​​​​​​​Fotoselli Otomatik Kapı Çeşitleri ve Özellikleri

TAKİP ET

​​​​​​​Fenestra markası, birçok modelde ve çeşitlilikte otomatik kapı sistemleri üretmektedir.

Fenestra markası, birçok modelde ve çeşitlilikte otomatik kapı sistemleri üretmektedir. Farklı yapı ve işlevlere sahip, yüksek kalite standartları ve modern tasarımlarıyla pek çok alanda kullanıma uygun olan bu kapılar günümüz teknolojisiyle üretilmektedir.

Isı ve hareket duyarlılığına sahip olan ve de kendi kendine açılıp kapanabilen fotoselli kapı modelleri, Hem kullanım kolaylığı hem de güvenlik açısından avantajlıdır. Algılama sistemi de kusursuz bir şekilde çalışan fotoselli kapı kalabalık ortamlarda (AVM, Hastane vb.) ve kamusal alanlarda kullanılmaktadır.

Bu kapıların özellikleri ise şu şekildedir;

* Panel sistemleri son derece sağlam olan bu kaliteli kapı çeşitlerinin 2 - 4 yıl garanti süreleri bulunmaktadır. Motorlu düzenekleri sayesinde oldukça kolay bir kullanımları vardır.

* Camlı tasarımları da vardır ve uç kısımları rodajlanmış şekildedir. Motorları aniden değil yavaşça alıştırarak çalıştırılır. Böylece hiçbir teknik soruna sebebiyet vermeden, güvenli bir şekilde otomatik olarak kullanılabilir.

* Dış etkenlere karşı dayanıklılığı yüksek malzemelerle üretilmiş ve hizmet kalitesi önde tutulmuştur. Çizik ve darbeler konusunda ekstra korumaya sahiptir. Dış mekanlar için kullanılabildiğinden yağmurdan etkilenmez.

* Dış cephe boyası olarak tercih edilen ürünler, renk kaybına karşı korunaklıdır. Sızdırmazlık anlamında ürün çeşitliliğine göre farklılık gösterebilir. Üst düzey korumada olan modeller için extra sızdırmazlık mevcut olmaktadır.

 

 

Fotoselli Otomatik Kapı Çeşitleri

Gelelim firmanı ürettiği kapıların çeşitlerine...

Otomatik Hermetik Fotoselli Kapılar

Sızdırmazlık özellikleri dolayısıyla daha çok önemli mekânlarda rağbet gören hermetik kapı, bil hassa hava sızdırmazlığı gerekli görülen mekânlar için tercih edilmektedir. Hastanelerde, röntgen odalarında, laboratuvarlarda ve ameliyathanelerde özellikle bu kapılar kullanılmaktadır. Kullanım alanları doğrultusunda farklı özelliklerle donatılan bu kapılar, işlevsellik bakımından da fazlasıyla gelişmiş ve gelişmeye devam etmektedir. Ayrıca hermetik kapı, her türlü sistem ve aksamları ileri derece teknoloji kullanılarak oluşturulmuştur.

Manetli Fotoselli Kapı

Birinci sınıf çizilmeyen, dayanıklı cam kullanılarak üretilen kapılar, modern ve güncel modelleriyle farklı seçenekler sunmaktadır. Üst askı profil uygulamalı ve çerçevesiz model seçenekleri mevcuttur. Ürünler her türlü dekorasyon için uygun ve kalite garantili olarak üretilmektedir.

Otomatik Döner Kapı

Özel bir mikroişlemci sistemiyle, akıllı otomatik kavramı benimsenerek üretilen döner kapı çeşitleri, istenen hızda ayarlanabilir ve elektrik kesintisi yaşanma durumunda manuel sistemle kullanılabilir şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca bu döner kapı, tasarım avantajıyla içerideki sıcak havayla dışarıdaki soğuk havayı ayrıştırır ve ısı tasarrufu sağlar. Bunun yanında yaşlı ve ya engelli biri için hız ayarlama butonu olduğundan, bu konuda da kolaylık sağlamaktadır.

Yana Kayar Fotoselli Kapılar

Kapıyı açmaya yarayan özel motorun yardımıyla, açma ve kapama otomatik olarak gerçekleşmektedir. Fotoselin kapsadığı alan giriş alanıdır. Tam karşısında durduğunuzda fotosel sizi algılar ve 2-3 saniyelik bir bekleme sonrasında kapanır. Açılmasını sağlamak için fotosel tarafından tekrar algılamanız gerekir. Aynı zamanda el hareketlerini de algılar. Cam kullanımı sebebiyle, gelenler metrelerce önceden fark edilir. Böylece güvenlik sağlanmış olur. Dört farklı çeşidi mevcuttur. Prizmatik, eğimli, hava perdeli ve medya paneli modelleri bulunmaktadır.

Panik Açılır Fotoselli Kayar Kapı

Herhangi bir tehlike anında kurtarıcı görevi gören kapılardır. Patlama, duman ve yangın gibi durumlarla karşılaşıldığında güvenli tahliye imkânı sunar. "Breakout" adı verilen sistem sayesinde, çıkış yapılırken uygulanan baskının etkisiyle kanatlar 90 derece dışarı açılır ve kolay çıkış sağlar. Bu yöntem, "redundante" olarak bilinir. Tüm bu kullanılan sistemler, hayatî bir sorun olduğunda büyük önem taşır ve hayat kurtarır.

Bütün bu çeşit ve modeller farklı fiyat oranları yaratır. Ürünün donanım ve maliyetine göre fiyat etiketi de değişkenlik gösterir. Fotoselli kapı nedir ve nasıl çalışır? gibi bilgileri öğrenmek için ilgili linkte tıklayarak bilgi alabilir, detaylı içeriğe ulaşabilirsiniz.