Filmlere Farklı Bir Bakış

TAKİP ET

Film izlemek ister arkadaşlar ile beraber ister yalnız ya da aile ile beraber olsun herkesin en az hayatında bir kez gerçekleştirmiş olduğu bir aktivitedir.

Film izlemek ister arkadaşlar ile beraber ister yalnız ya da aile ile beraber olsun herkesin en az hayatında bir kez gerçekleştirmiş olduğu bir aktivitedir. Bu aktivite bazen sinemada bazense evde veya herhangi bir şekilde filmi izle sitelerinden gerçekleştirilmektedir. Sinemanın her geçen gün kazandığı hacim yadsınamaz bir gerçekken gelişen olaylar ve dahası, bununla beraber her gün vizyona girmekte olan onlarca film bu gerçeği fazlası ile kanıtlamış bulunmaktadır.

 

Fakat son dönemde yapılan araştırmalara bakılacak olursak filmler ve sinemaya aslında şaşırtıcı bir biçimde farklı bir bakıştan bakmamız gerekmektedir. Çünkü film izlemek insanların hayatına yön vermekte önemli bir role sahiptir. Bu yapılan araştırmalar ile kanıtlanmışken insanlar türlerine göre ayrılan filmleri her geçen gün kendilerine göre sınıflandırmakta ve sevdikleri türde filmler izlemektedirler. Bu filmden öğrendikleri dostluklar veya kriz anlarında ne yapılacağının insanların hayatına etkisi büyüktür. Geçmiş yıllarda bu pek olağan bir şey değildi. Çünkü sinemanın tarihi göz önünde bulundurulduğu zaman pek de mümkün gibi gözükmemekte. İnternet çağı henüz gelişmemişti filmler günümüzden çok uzak bir teknoloji ile yapılmaktaydı. Bu da filmlerin süresinden tutunda izleyici sayısına kadar her şeyi etkilemekteydi. Sinemada gösterilen ilk sesli filmler sadece 10 dakika uzunluktaydı ve bu da her şeyi ısıtlamaktaydı. Bununla beraber sinema salonları henüz yaygınlaşmamıştı ve bu da sinemaya giden filmleri izle insanların büyük ölçüde az olmasına sebebiyet vermekteydi.

 

Fakat günümüze bakıldığında bu durum artık öyle değil. Gelişen teknoloji sayesinde filmler insanların evlerine hatta ceplerine kadar girmeyi başardı. Online film izlemek insanlara büyük kolaylık sağladı ve bu sinema sektöründe büyük bir atılım gerçekleşmesine sebebiyet verdi. Günümüze döndüğümüzde artık online film izleme siteleri üzerinden hd film izle veya 4k film izle seçenekleri ile beraber insanlar için film izlemek bir lüksten veya arada bir yapılabilecek bir aktiviteden daha çok sıradan bir hale büründü. Bu da filmlerin insanlar üzerindeki etkisinin büyük bir ölçüde artmasına sebebiyet verdi.

 

Filmlerin insanlar üzerinde bıraktığı en büyük etkilerden biri psikolojik olarak karşımıza çıkmaktaydı. Bazı duyguları yaşamadan öğrenmeye sebebiyet veren filmler insanların hayal dünyasını şekillendirmede büyük bir rol oynadı. Model haline bürünen karakterler insanların karakter gelişiminde büyük bir gelişim yarattı. Bununla beraber bazen aile ilişkilerini ve bazen iyiliğin anlatıldığı çocuklar için uygun olan filmler çocuklara eğitim verecek nitelikler taşıdı. Bu duruma bakıldığında sinema ve filmler resmen bir öğretici öğretmen görevi gördü. Bazen insanlara söylenmeyen hayatın gerçekleri gösterildi ve insanların bazı şeylere karşı uyanık olması sağlandı. Tüm bu olanlar bir araya gelince ve sonunda teknolojinin verdiği kolaylıkla online film izleme sayesinde her şeyi ile farklı bir hal alan filmler insanları büyük ölçüde etkilemeye başladı.

 

Underworld

Sitemizde Türkçe dublaj seçeneği de mevcut olan Underworld filminde; iki Ölümsüz türün, Vampirlerin ve Lycan’lar olarak bilinen bir Kurt adam türünün gizli tarihini konu alan 2003 yapımı bir aksiyon-korku filmi. Underworld serisinin ilk (kronolojik olarak ikinci) filmi. Ana olay örgüsü, kendisini Lycan türlerinin neslinin tükenmesine adamış bir Ölüm Taciri olan bir Vampir olan Selene'nin etrafında dönüyor. Kendini Likyalılar tarafından hedef alınan Michael Corvin adında bir insana çekici buluyor. Michael ise bir Lycanlı tarafından ısırıldıktan sonrasında ya Selene görevini yapıp onu öldürecektir ya da klanına karşı çıkıp onu kurtarmaya karar vermelidir.

Film, Len Wiseman, Kevin Grevioux ve Danny McBride tarafından yazılmıştır ve yönetmenliğini Len Wiseman üstlenmiştir. Yağmurlu bir gecede bir binanın çıkıntısına tünemiş, Ölüm Tacirleri olarak bilinen iki siyah giysili Vampir, aşağıdaki sokakta yürüyen bir çift Lycan'ı takip eder. Vampirler, Selene ve Rigel, bu kadim türe suikast düzenlemede uzmanlaşmıştır. Selene'nin motivasyonu görevin ötesine geçer; Lycans'ın daha çocukken ailesini katlettiğine inandığı için ondan intikam almak istemektedir. Vampirler, Likyalıları yüzyıllar önce yendiklerine ve liderleri Lucian'ı öldürdüklerine ve şimdi hayatta kalanları öldürmeleri gerektiğine inanıyor. Vampirler, Likalıları bir metro istasyonuna kadar takip ederken, Lycanlar takip edildiklerini anlar ve hafif makineli tüfeklerle ateş açar. Kaotik çatışmada Selene, Likyalıların bir insanı, Michael Corvin'i takip etmiş olabileceğini fark eder ki bu çok sıra dışıdır.

Lycan’lar, Selene'nin makineli tabanca ateşi barajından çekildikten sonra, onları yüksek sesle uluma duyduğu inine kadar izler. Selene, Vampir Coven'in malikânesine geldiğinde, akşamki olayları anlatır. Ancak Vampir naibi Kraven ona konuyu bırakmasını söyler ve açıkça onunla alay eder. Selene, Likyalıların neden bir insanı kovaladıklarını ve büyük bir Lycan ini olup olmadığını öğrenmek için araştırmasına gizlice devam eder. Selene, Lycanlar'ın yaptığı şeyleri öğrenmek için Michael'ı yakalamayı başarır. Yol boyunca Selene, vampir Yaşlıları yok etmek için bir komplo keşfetmekle kalmaz, aynı zamanda baba figürü Yaşlı Viktor hakkında şok edici bir açıklama da keşfeder. Vampirler ve Lycanlar doğaüstü yaratıkların aslında ne olduklarını öğrenecektir.