En Sevilen Kahve Çeşitleri

TAKİP ET

​​​​​​​Bazılarımızın uyanır uyanmaz içtiği, bazılarımızın ise öğle keyfini süsleyen kahve çeşitleri oldukça fazla.

Bazılarımızın uyanır uyanmaz içtiği, bazılarımızın ise öğle keyfini süsleyen kahve çeşitleri oldukça fazla. Aynı zamanda oldukça geniş bir isim yelpazesine sahip olan kahvelerden sizin favoriniz hangisi? Gelin, en sevilenlerden birkaçını derlediğimiz yazımızı bir kahve eşliğinde okuyun! İşte, kahve isimleri ve özellikleri.

Espresso

Espresso, hem bir kahve içeceğinin adı hem de İtalya'da ortaya çıkan kahve demleme yöntemidir. Günümüzde dünya çapında, 1884 yılında Torino'da Angelo Moriondo tarafından icat edilen espresso makinesi ile, ince öğütülmüş kahve çekirdeklerinden az miktarda sıcak suyun yüksek basınç altında zorlanmasıyla hazırlanmaktadır.

Espresso için kullanılan kahve birkaç kavurmadan harmanlanır ve basınçlı demleme sonucunda içeceğin aromaları çok yoğun, kalın ve neredeyse şurup kıvamındadır. Sonuç olarak, espresso diğer kahve içeceklerinden daha fazla kafein içerir, bu nedenle bir shot olarak servis edilir.

Cappucino

Cappuccino, espresso ve buharla köpüren sütle yapılan bir İtalyan kahvesidir. 18. yüzyılda Avusturya kahvehanelerinde içilen kahve bazlı bir içecek olan kapuziner'den geliştirildiğine inanılıyor. Cappuccino kelimesi İtalya'da 1930'lu yıllara kadar uzanıyor, ancak o zamanlar içecek krem şanti ile servis ediliyor ve daha sonra espresso makinesinin icadıyla bugünkü halini alıyor.

Geleneksel İtalyan cappucino her zaman küçük fincanlarda servis edilir, bunlar bazen önceden ısıtılır ve üzerine tek veya çift shot espresso çekilerek hazırlanır ve üzerine hafif ve köpüklü süt eklenir. İtalya'da önerilen oran sıvıdan daha fazla köpüğü olmasıdır.

Cortado

Cortado, küçük bir cam bardağa az miktarda espresso döküldükten sonra, acıyı nötralize etmek için eşit miktarda buğulanmış sütle kesilerek yapılan bir İspanyol içeceğidir. Adı, hazırlık sürecini ifade eden, kesmek anlamına gelen İspanyolca “cortar” kelimesinden gelir.

"Önce sen’le yazılıyor; senin, sevdiklerinin ve geleceğin öyküsü!” diyerek başladığı yolculuğunda, efsanelere konu olan yerlerden, ağaçların gizemli şarkılarına kadar ilgi çekici konulara değinen, bazen sağlıklı yaşam ipuçları veren bazen hayatımız da iz bırakanların iç dünyasını keşfeden bazen de sushi çeşitleri gibi merak edilenlere cevap veren Çünkü Başka Sen Yok Blogu’nu takip etmek için linki tıklayabilirsiniz.