Diş Aspirasyon Sistemi

TAKİP ET

​​​​​​​Diş aspirasyon sistemi, herhangi bir diş uygulamasının temel unsurlarından biridir.

Diş aspirasyon sistemi, herhangi bir diş uygulamasının temel unsurlarından biridir. Temel kullanımı, hasta ile diş hekimi arasındaki kontaminasyonun motorlar ve aspirasyon sistemleri aracılığıyla azaltılması veya ortadan kaldırılması ile ilgilidir. Aspiratör, hastanın oral boşluğunda biriken ve tüp veya lastik tüpünden oluşan tükürüğü emmekten sorumludur.

İki tür cerrahi aspiratör cihazı vardır:

1 - Islak

2 - Kuru

3 - Islak diş aspirasyon sisteminde, diş ekipmanında hava-sıvı ayırıcı bulunmaz ve hem sıvılar hem de hava emme sistemine alınır. Bu sistemde, emme motoru kuru olarak çalışır. Ancak aynı cihaz genellikle diş ekipmanına yerleştirilenden daha verimli bir hava suyu ayırıcısına sahiptir ve bu, hiçbir sıvı tipinin motora ulaşmamasını sağlar. Sıvılar, motor kısmına yerleştirilmesi gereken bir drenaja gönderilir.

4 - Kuru diş aspirasyon sistemi işlemi, hava-sıvı ayrımı diş teçhizatında boşaltma ayırıcı vasıtasıyla gerçekleştirilir. Bu şekilde, tüm sıvı, kliniğin diş ünitinin altında bulunması gereken bir drenaja alınır. Sıvıyı teçhizatın her birinde ayırırken, ayırıcıya ve ekipman için boşaltıcıya ihtiyaç vardır.

Linki tıklayarak dental yağsız kompresörler hakkında da bilgi alabilirsiniz.

Unutmayın, 1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Danışmak istediğiniz tüm konularda; metco@metcodental.com adresine mail atabilir veya 0216 345 7424 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.