Blender ile Kolay Waffle Tarifi

TAKİP ET

En sevilen, lezzetli ve belki de en sağlıklı tatlılardan biri olarak bilinen waffle, meyve ile çikolatanın eşsiz uyumunu yansıtır...

En sevilen, lezzetli ve belki de en sağlıklı tatlılardan biri olarak bilinen waffle, meyve ile çikolatanın eşsiz uyumunu yansıtır. Peki yapımı oldukça kolay olan bu lezzetin hazırlık aşamasını hızlıca halletmek ister misiniz? Waffle’ın hamuru için blendır kullanmak hazırlık aşamanızı daha kolay hale getirecektir. Tatlıyı yaparken kullanacağınız meyveler ise çilek, muz ve kividir. Tabii bu meyveleri mevsime ve damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz.

İnce dilimler halinde doğrayacağınız meyveleri hazırladığınız hamurun üzerine itinayla serip üzerini çikolata ile süsleyerek iştah açan bir görünüm elde edebilirsiniz. Göz hitap eden bu tatlıyı dışarıda yemek istediğinizde yüksek waffle fiyatları ile karşılaşabilirsiniz.

Waffle Nasıl Yapılır?

Evde waffle hazırlamak istediğinizde öncelikle hamuru hazırlamalısınız. Hamur için gerekli olan malzemeler;

1 su bardağı süt

1,5 su bardağı un

Yarım çay bardağı sıvıyağ

Yarım çay bardağı şeker

1 yumurta

Yarım çay kaşığı tarçın

1 paket vanilya

1 çay kaşığı kabartma tozu

Süsleme için; muz, çilek, kivi, sürülebilir çikolata

Hamuru hazırlarken sırasıyla yumurta, şeker, sıvıyağ, süt, un, kabartma tozu, tarçın, vanilya eklenip blendır yardımı ile karıştırılır. Ardından hamur karışımı waffle makinesine dökülür ve pişmesi için beklenir. Hamur hazır olduktan sonra üzerine çikolata sürülür ve meyveler dizilir. Süsleme kısmı tamamen tercihe bağlıdır. Dışarıda geçerli olan waffle fiyatları ve süslemeleri evde daha cazip hale dönüşecektir.

Hamur Malzemelerini Blenderde Karıştırabilir miyiz?

Mutfaktaki en büyük yardımcılarınızdan biri olan blendır hamur karıştırma konusunda da işinizi kolaylaştıracaktır. Set halinde ve birkaç farklı başlık içerecek şekilde satışa sunulan bu ürünlerin içerisinde özel hamur karıştırma aparatı da vardır. Bu sayede dilediğiniz lezzette hamurlarınızı evinizde birkaç dakikada hazırlayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta hazırladığınız tarife sadık kalmaktır. Böylece hamurunuz daha kıvamlı olacaktır.

Waffle Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kafelerde waffle fiyatları yüksek olduğundan evde waffle hazırlama fikri pek çok kişiye cazip gelmektedir. Sizde bu eşsiz lezzeti evde yapmak istiyorsanız öncelikle seçtiğiniz meyvelerin taze, mevsiminde ve doğal olmasına dikkat etmelisiniz. Hamur ile meyvelerin arasına süreceğiniz çikolata da güvendiğiniz bir markadan olmalıdır. Hamurun iyi kabarması için ilk olarak yumurta ile şekeri blendırla karıştırabilirsiniz. Bu aşamada ihtiyacınız olan blendır modelini Arzum’dan satın alabilirsiniz. Hem güvenli hem de uygun fiyatlı olan Arzum ürünleri size uzun ömürlü ve konforlu kullanım olanağı sunar, tüm ürünler garantili olarak satılır.