Bengal kedisi

TAKİP ET

Günümüzde insanlar salgın hastalıklar ya da pek çok değişken nedeni ile daha fazla evlerine kapanır oldular.

Günümüzde insanlar salgın hastalıklar ya da pek çok değişken nedeni ile daha fazla evlerine kapanır oldular. Bu durumda da pek çok insanın hobisi haline gelen kediler özelikle de Bengal kedileri merak konusu haline geldi. Evinde hayvan beslemek ve onunla güzel zamanlar geçirmek isteyenler için Bengal Kedisi iyi bir seçenek. Zira son günlerde daha da popüler olan bu cins kediler sahiplerini her zaman mutlu etmesini biliyorlar. Diğer kedilere nazaran daha farklı ve eşsiz görünümü ile dikkat çeken Bengal kedilerini tanıdıkça siz de mutlaka en az bir tane sahiplenmek isteyeceksiniz.

Bengal Kedisinin özellikleri nelerdir?

Sevgi dolu bakışları, dost ve iyi bir boyu ve sevecen tavırlarıyla evinizde sizin ve sevdikleriniz için iyi bir dost olmayı başarabilen Bengal kedileri çok farklı özellikleri ile de dikkat çekiyor. Kedi sahiplenmek isteyenler için iyi bir seçenek olan Bengal Kedilerinin özelikleri herkes tarafından merak ediliyor. Öncelikle sizlere bu kedilerin fiziksel görünümlerinden bahsedeceğim. Diğer kedi cinslerine göre geniş bir başa sahip olan bu kediler, uzun boyları ile de hemcinslerine fark atıyor. Başlarının iki yanında ama geniş başına göre daha kısa kalan kulakları ile de iyi bir ses takip yeteneğine sahip olan Bengal Kedisi, boyu uzun olmasına rağmen kısa boyunları ve kaslı yapısı ile daha şık bir duruşa sahip. Ayrıca, ipeksi görünümü, kalın kürkü ve adeta bir leopar edasıyla dikkat çeken Bengal kedilerini çok seveceksiniz.

Bengal Kedisi Bakımı

Doğayı seven ve doğal ortamlarda zaman geçirmekten çok hoşlanan bu tür kedilerle çocuklarınız da bahçede ve parklarda oynayabilirler. Sıcak kanlı yapılarıyla çocuklarınıza ya da herhangi bir canlıya zarar vermeyi aklından bile geçirmeyen Bengal Kedilerinin Bakımı da kolaydır. Diğer kediler içinde iri yapısı ve leopar görünümü ile herkesin dikkatini cezbeden bengal kedileri genellikle kahverengi olurlar. Yaklaşık 15 yaşına kadar yaşayabilen bu kediler 7 kilogram ağırlığına kadar da çıkabiliyorlar.

Asil görünüşleri ile sevgi dolu zamanlar geçireceğiniz bu kedilerin bakımları da kolaydır. Yiyecek seçen yaramaz çocuklara hiç benzemezler. Anavatanı Asya kıtası olan ve zaman zaman leopar kedisi olarak da adlandırılan Bengal Kedisi yaklaşık 60 yıldır evcil hayvan kategorisinde insanlara yaşamlarında eşlik ediyorlar.