Araba Ekspertizi

TAKİP ET

Bir aracın kaporta, boya, iç  aksamlar, mekanik sistemler, motor performans ve durumu, dış aksamlar, frenler, lastikler, kilometre kaydı gibi akla gelebilecek...

Bir aracın kaporta, boya, iç  aksamlar, mekanik sistemler, motor performans ve durumu, dış aksamlar, frenler, lastikler, kilometre kaydı gibi akla gelebilecek her açıdan uzmanlar tarafından incelenip test edildiği hizmete oto ekspertiz denilir. Aracın daha önce bir kazaya karışıp karışmadığı, eğer karıştı ise bu kazada aldığı hasarlar sonucu yapılan işlemler incelenir. Değişen parçalar, performans kaybı yaşayan aksamlar, tamir edilen yerler fabrika çıkış verileriyle kıyaslanarak belirlenir ve rapor edilir. Aracın yaşı ve genel durumu göz önünde bulundurularak uzmanların ileriye dönük oluşabilecek durumlarla ilgili görüşleri de alınabilir. Rapor toplanan tüm verileri ve analizlerini ayrıntılı bir şekilde içerir, araç sahibine teslim edilir. Kısacası araba ekspertiz bir aracı güncel durumu ve geçmişte yaşadığı olaylar açısından tamamen tanımak için oluşturulmuş bir hizmet.

Araç Ekspertiz Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Araç sahipleri ekspertiz hizmetini almadan önce kendileri bir araştırma yapıyor ve sonuç olarak nerede yaptıracakları hangi işlemleri istedikleri konusunda bir karar veriyorlar. Kendi bilgileri doğrultusunda gerekli duydukları hizmetleri almak için firmaya gittiklerinde uzmanlarla mutlaka fikir alışverişinde bulunmak gerekiyor. Uzmanların yıllar içinde edindikleri tecrübe onlara farklı bir bakış açısı kazandırdığından bizlerin farkedemeyeceği durumları onlar belirleyebilir ve daha farklı hizmetleri gerekli görebilirler. Örneğin airbag kontrolü araç sahibi tarafından talep edilmese bile uzmanlar şüpheli bir durumla karşılaşırsa yapılmasını tavsiye edebilir. Sonrasında hangi işlemlerin yapılacağı ayrıntılı bir şekilde sorulmalı. Nelerin yapılacağı kadar yapılmayacağı da önemli olduğundan mutlaka öncesinde net bir şekilde bilgi alınmalı ki sonrasında problem yaşanmasın. Aynı zamanda raporun hukuki bir geçerliliği olması için ekspertiz yapan kurumun gereken izin ve belgelere sahip olması da önemli.

Farklı Şehirdeki Araç İçin Ekspertiz Hizmeti Nasıl Alınır?

Ekspertiz yaptırmak için belirlenen bir firma ile araç aynı şehirde değilse, kurumsal firmaların hemen her şehirde bulunan bayileri bu sorun için iyi bir çözüm oluyor. Bayilik sisteminde kurumların hizmet standartlarının korunması mecburi olduğundan, aynı ismi taşıyan her yerde rahatlıkla araç ekspertiz hizmeti almak mümkün. Aynı zamanda farklı şehirde bulunan bir araç ekspertizi için ayrılacak bir zaman yoksa, yine kurumsal bu firmaların sunduğu mobil ekspertiz hizmeti; araç sahiplerinin fiziken bulunmasını zorunlu kılmadan güvenli bir şekilde ekspertiz yapılmasına olanak sağlıyor. Zamanlamanın doğru planlanması için randevu oluşturmak sürecin hızlı ilerlemesi için önemli bir ayrıntı.

AutoKing Oto Ekspertiz Hizmetleri

Otomobil alırken veya satarken sonradan bir sorun yaşanmaması için ekspertiz raporunun önemi büyük. Bu sebeple güvenilir bir firmadan alınacak bu rapor süreç sonrası mağduriyetlerin önüne geçiyor. Dikkat edilmesi gereken tüm hususlar üzerinde dikkatle çalışan tecrübeli kadrosuyla AutoKing ekspertiz sunduğu geniş kapsamlı hizmetleriyle her bütçeye ve ihtiyaca yönelik memnuniyet sağlıyor. Ekspertiz yaptırmadan önce siz de Autoking Oto Ekspertiz hizmetlerini inceleyerek bilgi alabilirsiniz.