Araba Bakımı

TAKİP ET

Genellikle otomobil kullanmanın ve bir otomobile sahip olmanın onun bakımı ile ilgilenmek gibi bir tarafı da olduğunu düşünmeyiz....

Genellikle otomobil kullanmanın ve bir otomobile sahip olmanın onun bakımı ile ilgilenmek gibi bir tarafı da olduğunu düşünmeyiz. Aslında eşyalar, ev, çiçekler ve sahip olduğumuz diğer her şey gibi otomobillerin de bakıma gereksinimi vardır. Üstelik düzenli araba bakımı sağlanmadığında önce performans düşer, sonra yakıt tüketimi artar sonra da oldukça masraflı parça değişimleri söz konusu olabilir. Diğer yandan bakımı ihmal edilen araçlarda güvenli sürüş de tehlikeye girer. Peki, araç bakımı nedir ve nasıl yapılır?

Araba Bakımı Nedir?

Motorlu araçların elektronik aksamı, motoru, mekanik parçaları ve bunların çalışmasını sağlayan yağlar ya da sıvılar gibi parçaları zamanla eskiyebilir. Eskimenin hızlanması ise bakımsızlık ve kullanım hatasına bağlıdır. Fren sisteminin, klimanın, motor yağı, fren hidrolik sıvısı gibi parçaların düzenli olarak kontrol edilmesi ve gerekli bakımların sağlanması gerekir. Örneğin klima polen filtresi belirli aralıklarla temizlenmelidir. Motor yağı da belirli aralıklarla yenilenmesi gereken bir parçadır. Tekerleklerin balans ayarı zamanla bozulabilir ve düzeltilmezse sürüş güvenliği ciddi şekilde tehlikeye girer. Araba bakımı işlemi, aracın farklı parçalarını kapsayan rutin bir işlemdir. Araç bakımı yapılırken klima, fren sistemi, direksiyon, balans ayarı, lastiklerin durumu, motor yağı, motor hava, yağ ve yakıt filtreleri gibi parçalar ve sistemler tek tek gözden geçirilir. Eskiyen, eksilen ve değişmesi ya da yenilenmesi, temizlenmesi gereken bir parça varsa işlem yapılması için ilk adım araç bakımıdır.

Araç Bakımı Nerede Yaptırılır?

Hemen her oto tamir atölyesinde araç bakımı yapılıyor. Lastik değişimi , triger kayışı değişimi gibi işlemlerinizi güvenli ellerde yaptırabilirsiniz. Ancak her noktanın gerçekten güvenilir sonuç sunduğunu söylemek zor. Ayrıca her oto tamir atölyesi, kadınların güvenle gidip bekleyeceği ya da konforlu hissedeceği bir atmosfere sahip değil. Bu noktada ülke genelinde servis ağı olan, belirli standartlara göre hizmet sunan, yaptığı her işlemi yazılı ve sözlü olarak açıklama prosedürlerine sahip oto bakım noktalarını tercih etmek önemli. Lastik değişim ücreti , akü değişimi ücreti gibi merak ettiğiniz tüm sorularınızın cevabını uzman ekiplerden alabilirsiniz. Bu eksen Sabancı güvencesiyle hizmet sunan Otopratik mağaza ve oto servis noktalarının oldukça konforlu bir süreç sağladığını söyleyebiliriz.