Apple'ın ilk bilgisayarı satışta! İşte fiyatı...

TAKİP ET

Teknoloji firması Apple şirketinin ilk bilgisayarı Apple-I, E-bay üzerinden 1.1 milyon sterline (10 milyon 658 bin lira) satışa çıkarıldı. Satışa çıkarılan bilgisayarın hala çalışan altı bilgisayarından biri olduğu belirtildi.

Teknoloji firması Apple şirketinin ilk bilgisayarı Apple-I, E-bay üzerinden 1.1 milyon sterline (10 milyon 658 bin lira) satışa çıkarıldı. Satışa çıkarılan bilgisayarın hala çalışan altı bilgisayarından biri olduğu belirtildi.

Teknoloji firması Apple’ın ürettiği ilk bilgisayar modeli ‘Apple-1’ alışveriş sitesi eBay üzerinden, sahibi Krishna Blake tarafından el kitapları ve kaset arayüzü ile birlikte 1.1 milyon sterline satışa çıkarıldı. 

Şuanki fiyatının piyasaya sürüldüğü 1976'daki orijinal fiyatından yaklaşık 2 bin 250 kat daha fazla olan bilgisayarı 1978'de satın alan Blake 'Apple-1' şirketin kurucu ortakları Steve Jobs ve Steve Wozniak tarafından Apple adı altında geliştirildi. 

Bilgisayarın 1976'da piyasaya sürülen ilk ürün olduğu ifade edilirken, toplamda üretilen 200 Apple-1’den 175'inin satıldığı ve her birinin 666 dolar satışa çıkarıldığı kaydedildi.

Apple’ın 3 Ortak Kurucusu Vardı.

Pek çok kişi Apple’ın Steve Jobs ve Steve Wozniak tarafından ortaklaşa kurulduğunu zannediyor. Aslında Apple’ın 3 ortak kurucusu var. Pek bilinmeyen bu üçüncü kurucu ortağın ismi Ron Wayne. Wayne’nin başlangıçta hissesi vardı ve iki hafta gibi komik bir süre sonrasında hissesini satarak ortaklıktan ayrıldı.

Apple iPhone’dan önce iPad Üzerinde Çalışıyordu

Kaynaklar Apple’ın iPhone’dan önce iPad üzerinde çalışmalar yaptığını gösterdiler ve başta bu inandırıcı bulunmasa da Steve Jobs 2010 yılında yaptığı bir görüşmede bunu doğruladı. Steve, Apple’ın iPhone’dan önce iPad üzerine büyük vizyonları olduğunu açıkladı.

Apple iPod ismini 2001: A Space Odyssey filminden esinlenmişti.

Apple 1 İlginç Bir Fiyatla, 666,66 $’a Satıldı

Apple’ın 1976 yılında satmaya başladığı ilk kişisel bilgisayarı Apple 1 666,66 $ gibi ilginç bir fiyatla satışa sunuldu ve sadece 200 adet üretildi.

Apple 1983 yılında Lisa adını verdiği bilgisayarı yalnızca 2700 adet satabildi.

İlk Trackpadli ve Yerleşik Ethernetli Dizüstü Bilgisayar

Bugün tüm dizüstü bilgisayarlar tracpad ve yerleşik ethernete sahip. 90’lı yılların başına gittiğinizde bunun böyle olmadığını görebilirsiniz. 90’lı yılların başında dizüstü bilgisayarlarda tracpad yerine iki santim çıkıntıya sahip trackballsların olduğunu görürsünüz. Apple 1994 yılında PowerBook 500 serisini açıkladığı zaman her şey değişti. PowerBook 500 serisi trackpade ve yerleşik ethernete sahip ilk dizüstü bilgisayar oldu.

Apple bilgisayarlarının yanında sigara içilmesi yasaktı.

İlginç ama gerçek. İlk Apple bilgisayarlarının yanında sigara içilmesini yasaklayan uyarılar vardı. Hatta bilgisayarın yanında sigara içmek garantiyi bozma sebebiydi.

Apple bir ülke olsaydı dünyanın 27. büyük devleti olacaktı.

İlk dijital renkli kamerayı Apple yapmıştı.

Apple Amerikan Hazinesinden daha zengin.

Daily Telgraph haberine göre Apple’ın varlıkları Amerika Hazinesini 2’ye katlıyor. İngiltere’nin hazinesini de 3’e katlıyor.

Apple’ın harcamalarını karşılayabilmek için kurucu ortak Steve Wozniak hesap makinesini satmak zorunda kalmıştı.

Apple elindeki nakit 155 milyar dolarla Amerika’daki herkese 490 dolar dağıtabiliyor.