Android akıllı telefonlar, kullanıcılar arasındaki büyük popülaritesinin nedeni nedir?

TAKİP ET

Akıllı telefon pazarındaki son on yıl, iki platform arasında güçlü bir yüzleşme ile işaretlendi:

Akıllı telefon pazarındaki son on yıl, iki platform arasında güçlü bir yüzleşme ile işaretlendi: Android ve iOS. Giderek daha fazla tüketicinin Apple ürünlerini tercih etmesine rağmen, Android akıllı telefonlar, Android için oyunlar ve programlar içeren site tarafından bildirildiği gibi, büyük satış hacimlerinin kanıtladığı gibi, bu segmentte liderliği güvenle elinde oyunprogram.gen.tr. Bunun için aşağıdaki yönleriyle ifade edilen mantıklı bir açıklama vardır:

Uygun fiyat. Android tabanlı akıllı telefonların maliyeti çok daha düşüktür ve amiral gemisi modelleri hakkında konuşursak, neredeyse hiçbir şekilde iOS tabanlı cihazlardan daha düşük değildir;

Geniş model yelpazesi. Android akıllı telefon serisi, farklı renklerde, farklı işlevsellik ve maliyete sahip yüzlerce model sunar, ancak iOS cihazları bununla övünemez;

Farklı hizmetlerin büyük seçimi. Cihazın her sahibi, Google tarafından geliştirilen YouTube, Google Dokümanlar, Google Drive ve diğerleri gibi her türlü hizmete erişebilir. Ek olarak, açık bir avantaj, mobil cihazın tarayıcısının ve kişisel bilgisayarın tarayıcısının senkronizasyonudur;

Ekonomi. Android cihaz kullanıcılarının ücretsiz olarak yükleyebilecekleri çok sayıda uygulama olduğu ve iPhone sahiplerinin App Store'da onlar için çok para ödemesi gerektiği bir sır değil.

Aksesuar seçimi. Android tabanlı akıllı telefonlar lehine bir seçim yapan kullanıcılar, her türlü aksesuarın seçimi konusunda endişelenemezler. Sadece büyük değil, aynı zamanda büyük ve farklı fiyat kategorilerinde. Ancak Apple aksesuarlarıyla ilgili her şey oldukça pahalıdır ve tüm alıcılar için uygun değildir.

Android işletim sisteminin avantajlarını gösteren başka noktalar da var, ancak aynı zamanda her kullanıcı finansal yeteneklerine, teknik tercihlerine ve diğer bileşenlerine göre cihazları bağımsız olarak seçiyor.

Android için apk dosyası - detaylı açıklama

Akp dosyaları, akıllı telefonları Android tabanlı kullanıcılar arasında çok popüler. Bu terim kelimenin tam anlamıyla "Android için uygulama paketi" anlamına gelir. Başka bir deyişle, bu dosya biçimi uygulamaları yüklemek ve dağıtmak için kullanılır. Dosyanın doğru yüklenmesi için gerekli tüm öğeleri içerir. Ayrıca, bir apk dosyasının sıkıştırılmış bir dosya olduğu, yani onlarla ilgili bazı meta veriler de dahil olmak üzere birkaç dosya içerdiği de belirtilmelidir.

APK dosyalarının herhangi bir adı olabilir, ancak çoğu durumda ".apk" biçimini korurlar. Bu, işletim sistemlerinin doğru yorumlamasına olanak tanır. Ayrıca, uygulamaların yalnızca Google Play Store üzerinden değil, aynı zamanda apk üzerinden de indirilip yüklenebileceğine dikkat çekilmektedir. Aynı zamanda, manuel kurulum kullanıcıya bir dizi inkar edilemez avantaj sağlar. Her şeyden önce, bir uygulamanın en son sürümüne (Google Play'de görünmeden önce) erken erişimden bahsediyoruz.

apk dosyalarıyla ilişkili güvenlik önlemlerini unutmayın. Bunları yalnızca kanıtlanmış (güvenilir) sitelerden indirmeniz gerekir. Ücretli bir uygulamayı ücretsiz olarak yüklemeyi vaat eden kaynaklar, yüksek bir olasılık derecesiyle, kötü amaçlı yazılımların dağıtımında uzmanlaşmıştır.

Apk dosyasını bir Android akıllı telefona yükleme işlemi

Bir ark dosyası yükleme işlemi, başlangıçta bilgisayarın klasörlerinden birine indirilmesi gerektiği gerçeğiyle başlar. Bundan sonra, bir Android cihazı PC'ye bağlamanız ve bu dosyayı oraya (dahili belleğe veya hafıza kartına) aktarmanız gerekir. Ardından, indirilen dosyaya tıklamanız ve yükleme işlemini başlatmanız gerekir. Ancak Google Play'den gelmeyen tüm uygulamaların akıllı telefonlar tarafından "bilinmeyen uygulamalar" olarak kabul edildiğine dikkat etmelisiniz. Bu bağlamda, cihaz ayarlarında, bilinmeyen kaynaklardan yükleme iznini etkinleştirmeniz gerekir.

Ayrıca, mobil tarayıcınızı kullanarak Android'e doğrudan bir ark dosyası da yükleyebilirsiniz. Bunu yapmak için, böyle bir uygulama sunan siteye gidin ve indirme bağlantısına tıklayın.