Akaya Music

TAKİP ET

Şimdiye Kadar  'Senle' 'Beautiful', 'Trip', 'Belong To Me' gibi sevilen eserlerle dinleyici ile buluşan Akaya sosyal medya hesabı üzerinden 13 Grammy Ödüllü pek çok Gold ve Platinum Plak sahibi Mix, Master Mühendisi Prodüktor Mike Makowski ile çalıştığını duyurdu.

Şimdiye Kadar  'Senle' ‘Beautiful’, ‘Trip’, ‘Belong To Me’ gibi sevilen eserlerle dinleyici ile buluşan Akaya sosyal medya hesabı üzerinden 13 Grammy Ödüllü pek çok Gold ve Platinum Plak sahibi Mix, Master Mühendisi Prodüktor Mike Makowski ile çalıştığını duyurdu.

Aynı zamanda Kendi Home Studiosun’da yeni albüm hazırlıklarına tam gazla devam eden Sanatçı çok yakında bir kaç teklisini yayınlamayı düşündügünü söyledi.

Peki Akaya Kimdir?

Gerçek ismi Alpaslan Kaya olan fakat kendisini daha çok Akaya ismi ile tanıdığımız sanatçı, 1988 yılında İstanbul’da dünyaya geldi.

Lise yıllarında hip-hop kültüründen etkilenerek kendi şarkılarını yazmaya başladı ve ilk kayıtlarını 2006 yılında kendi kurduğu ev stüdyosunda aldı. 2007 yılında en büyük hayalini gerçekleştirmek için Amerika’nın dünyaca ünlü şehri Miami’ye yerleşti ve Miami’de Amerika hayatı ve müzik macerası başladı.

Miami’de evde kurduğu stüdyoda müzikle uğraşmaya devam eden Akaya, 2008’de Miami Dade Koleji’ne kayıt oldu ve vokal eğitimleri aldı. Vokal eğitimini tamamladıktan sonra ilk Mixtape albümünü hazırladı. Mixtape albümünü mixtape kültürü geleneğine uygun elden ele dağıttı. Mixtape albümünü dinleyen kişilerden aldığı olumlu ilgiden çok mutlu olan Akaya 2009 ve 2010 yıllarında 2 yeni mixtape daha hazırladı.

Miami’de yazdığı pek çok şarkı Billboard Top 40 listesine giren rap sanatçısı ve söz yazarı Charles “Jboi”Jordan ile tanıştı ve birlikte pek çok şarkı kaydettiler. 

Akaya 2010 Yılında Atlanta’ya yerleşti ve müzik yapmaya devam etti.

Başarılı sanatçıAtlanta’da yapımcı ve söz yazarı Kevin Coles ile tanıştı. Kevin Coles Akaya’nın müzik tarzını çok beğendi ve hemen Akaya’nın ASCAP (American Society of Composers, Authors, and Publishers) Birliğine üye olmasına yardımcı oldu.

ASCAP üyeliğinin onaylanmasından sonra Kevin Coles, Akon’un plak şirketi Konvict Müzik’te çalışan aranjör Justin Ross ile bağlantıya geçti. Kevin Coles, Justin Ross ve Akaya, Akaya’nın Official Mixtape kaydetmesi için ortak karar aldılar. Pek çok ünlü sanatçının kayıt aldığı Penthouse Studios’da 7 şarkılık mixtape tamamlandıktan kısa süre sonra Akaya, müzik prodüksiyonu eğitimi almak için Miami’ye geri döndü.

Miami'de Müzik prodüksiyon kurslarına katılarak prodüksiyon, Mix ve Mastering eğitimleri alan Akaya, bu eğitimlerin üzerine ayrıca online dersler de alarak kendini bu konuda uzmanlaştırdı.

Yakın zamanda 13 Grammy Ödülü pek çok Gold ve Platinum Plak sahibi Mix, Master Mühendisi Prodüktor Mike Makowski ile çalışmaya başlayan Akaya yayınlayacağı yeni parçalarla dinleyicilerle buluşacak.

Akaya’yi aşağıdaki sosyal medya hesapları üzerinden takip edebilirsiniz.

https://www.akayamusic.com/

https://www.youtube.com/akayamusic

https://www.instagram.com/akayamusic/

https://www.facebook.com/akayamusic

https://twitter.com/akayamusic