Abu Dabi'de düzenlenen Dünya Medya Kongresi sona erdi

TAKİP ET

Medya dünyansından 1.200'den fazla uluslararası yöneticisi, uzman ve düşünürün katılımıyla düzenlenen Dünya Medya Kongresi sona erdi. 

Medya dünyansından 1.200'den fazla uluslararası yöneticisi, uzman ve düşünürün katılımıyla düzenlenen Dünya Medya Kongresi sona erdi. 

BAE'nin başkenti Abu Dhabi'de Salı günü başlayan Dünya Medya Kongresi'nin ilk oturumunda, medya sektörü ve karşılaştığı zorlukları ele alan oturumlar gerçekleştirildi. Dün sona eren kongreye 38 ülkeden 172’de fazla medya kuruluşunun yöneticisi, 170 ülkeden de medya uzmanları katıldı. 

Emirlik Haberleri Ajansı WAM, Orta Doğu'da türünün ilk örneği olan etkinlikte, dünyanın dört bir yanından 200 CEO’nun da konuşmacının olarak yer aldığını duyurdu.

Kongre kapsamındanki etkinliklerde katılımcılar, Media Future Lab, Innovation Platform, Global Buyers Program gibi başlıklarda, medyanın doğru ve güvenilir  içerik üreterek insan ve toplum üzerinde bir hoşgörü kültürü oluşturmadaki rolüne ilişkin oturumlar da dahil olmak üzere altı büyük girişime tanık oldu. Ayrıca küresel medyayı tetikleyen teknolojileri ele alan ve medya sektöründeki son gelişmeleri, hizmetleri ve bilgileri gözden geçiren 30 oturum ve 40 çalıştaya da düzenlendi.

Emirlik Haber Ajansı Genel Müdürü Mohammed Al-Raisi, kongrenin oldukça başarılı geçtiğini söylerken, gelecekte medya yatırımlarının, küresel girişimlerin önemli bir parçası olacağını söylerken, “Dünya Medya Kongresi'nin toplanmasını, uzmanlara yenilikçi araştırma ve yaratıcı fikir alışverişinde bulunma fırsatı sağladı. Önümüzdeki dönemde burada tartışılanların etkilerini göreceğiz” dedi.

Etkinlik, özellikle Arap medyası ve uluslararası medya arasında etkileşim açısından da başarılı sonuçlar elde edilmesine olanak sağladı. Körfez, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinin medya pazarlarına girmek isteyen uluslararası yatırımcılar da kongreyi bir fırsat olarak değerlendirdi.