Vekiller vanayı açtı: Yollarbaşı sulu tarıma kavuştu!

TAKİP ET

Karaman Yollarbaşı Köyüne ait 267 hektar tarım arazisi basınçlı sulama şebekesi ile sulanması için başlatılan projenin açılışı gerçekleştirildi.

Karaman Yollarbaşı Köyüne ait 267 hektar tarım arazisi basınçlı sulama şebekesi ile sulanması için başlatılan projenin açılışı Karaman Milletvekilleri Recep Şeker ve Selman Oğuzhan Eser ile gerçekleştirilerek hizmete açıldı.

Proje açılışında; Ak Parti Karaman Milletvekilleri Recep Şeker ve Selman Oğuzhan Eser, İl Tarım Müdürü Yusuf Şahinbaş, Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Terlemez, Sulama Birlik Başkanı Mustafa Kılıçaslan ve DSİ Şube Müdürü Halil İbrahim Özoğlu yer aldı.

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram konu ile ilgili yaptığı açıklamada; "Yapımı tamamlanan gölet rezervuarında depolanan 1.7milyon m3. su ile Yollarbaşı'na ait yaklaşık 267 hektar tarım arazisinin basınçlı borulu sulama şebekesi ile sulanması için başlatılan proje nihayete ermiş, hizmete açılmıştır.
Yollarbaşı köylülerimiz faaliyete geçen göletin dolum hacmi 1.7milyon m3. tam dolu olan gölet, Hacıbaba dağının eteğinde bulunan bereketli toprakları ilk defa sulu tarımla buluşturacak, yaklaşık 267 hektar tarım arazisinde basınçlı borulu sulama şebekesi ile sulaması yapılacak.

Gölet ve basınçlı sulama sistemin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür eder şükranlarımızı sunarız.. Tüm Yollarbaşılı Köylülerimize hayırlı, bereketli olsun" dedi.