Vali Işık, dolmuş durakları ve pazar yerini denetledi

TAKİP ET

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, İçişleri Bakanlığının Covid-19 (koronavirüs) ile mücadele kapsamında yayımladığı genelge doğrultusunda Perşembe pazarı ve dolmuş duraklarına yönelik denetimler gerçekleştirdi.

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, İçişleri Bakanlığının Covid-19 (koronavirüs) ile mücadele kapsamında yayımladığı genelge doğrultusunda Perşembe pazarı ve dolmuş duraklarına yönelik denetimler gerçekleştirdi.

Denetimlerine Külhan Mahallesinde kurulan Perşembe pazarı ile başlayan Vali Mehmet Alpaslan Işık, covid-19 koronavirüs tedbirleri kapsamında pazarın giriş ve çıkış noktasındaki uygulamaları bir süre yerinde takip ederek yetkililerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Pazar yerindeki incelemelerini sürdüren Vali Işık, alışveriş yapan vatandaşlar ve pazar esnafı ile ayaküstü bir süre sohbet ederek alışveriş sırasında siperlik takılması, fiziki mesafenin korunması, maske kullanımı ve temizlik kurallarının yanı sıra bütün yaşam alanları ve iş kollarında zorunlu hale gelen HES kodu uygulamasının kullanımı hakkında hatırlatmalarda bulundu.

Vali Mehmet Alpaslan Işık, Perşembe pazarındaki denetimlerin ardından Karaman Otogarında hizmet veren dolmuş durağı ile Karaman Devlet Hastanesi bölgesinde hizmetlerini sürdüren dolmuş duraklarını ziyaret ederek covid-19 koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirleri yerinde inceledi. Dolmuş duraklarına yapılan denetimler sırasında yetkililerden maske kullanımı, temizlik kurallarına uyulması ve fiziki mesafenin korunmasına yönelik alınan tedbir ve önlemler hakkında bilgiler alan Vali Işık, daha sonra dolmuşlara binerek yolcu sağlığı ve güvenliğine yönelik alınan önlemleri yerinde inceledi.

Ziyaretleri sırasında dolmuş çalışanlarıyla bir süre sohbet eden Vali Işık, yolcu sağlığı ve güvenliğinin ön planda tutularak fiziki mesafenin korunması, maske kullanımı, temizlik kurallarına riayet edilmesinin koronavirüs ile mücadelenin etkin bir şekilde yürütülmesi adına önemli olduğunu belirterek yapılan denetimlerin amacının koronavirüs tehdidine karşı toplum sağlığının korunması ve salgın nedeniyle tahribata uğrayan sosyal ve ekonomik hayatın normal akışına yeniden döndürülebilmesi olduğunu söyledi.

Vali Mehmet Alpaslan Işık, denetimleri sırasında Karaman-Konya yolu üzerinde İl Özel İdaresi tarafından koronavirüs salgınına karşı vatandaşların bilinçlendirilmesine yönelik yapılan bilgilendirme levhalarının bulunduğu bölgede incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin’in eşlik ettiği denetimlerde Vali Mehmet Alpaslan Işık, “Sağlık İçin Hepimiz İçin” sloganıyla Perşembe pazarı ve dolmuş duraklarına yaptığı denetim ve incelemelerin sonunda pazar esnafı ve durak çalışanlarına hayırlı ve bereketli bol kazançlar temennisinde bulundu.