Vali Çiçek ile Başkan Büyükkılıç deprem tatbikatına katıldı

TAKİP ET

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Kız Öğrenci Yurdu'ndaki "Çök kapan tutun tahliye tatbikatı"na katıldı.Büyükşehir...

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Kız Öğrenci Yurdu'ndaki Çök kapan tutun tahliye tatbikatına katıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 81 ilde eş zamanlı düzenlenen tatbikat öncesi konuşan Vali Çiçek, 13 yurtta 12 bin 460 öğrenci ve personelle tatbikat için hazır olduklarını, canlı bağlantıyla tatbikata katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya bildirdi.

Bakan Soylu da tatbikata katılanlara selamlarını iletti. Tatbikatta ikaz zilinin çalması ile katılımcılar, çök kapan ve tutun hareketini yaptı, ardından tüm yurt tahliye edildi.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne bağlı öğrenci yurtlarında görevli yönetici, personel ve öğrencilere olası afet ve acil durum olaylarındaki doğru davranış şekilleri hakkında bilgilendirilmeler yapıldı.

Tatbikatın ardından açıklamalarda bulunan Vali Çiçek, Türkiye'nin gerçeği olan depreme her an hazırlı olmak gerektiğini, bu hazırlık kapsamında yapılan tatbikatların da büyük önem taşıdığını vurguladı.


AA