Türkiye'nin beklediği haber geldi! Bakan Koca duyurdu

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'den gelecek aşıların ilk bölümünün yola çıktığını ve yarın sabah Türkiye'de olacağını duyurdu. Bakan Koca, "İnaktif aşılarımızın ilk bölümünü getiren uçak Türkiye saati ile 19.50'de Pekin havalimanından havalandı." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'den gelecek aşıların ilk bölümünün yola çıktığını ve yarın sabah Türkiye'de olacağını duyurdu. Bakan Koca, "İnaktif aşılarımızın ilk bölümünü getiren uçak Türkiye saati ile 19.50’de Pekin havalimanından havalandı." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Çin'den gelmesi beklenen koronavirüs aşısı için sosyal medya hesabından son dakika açıklamasında bulundu.

YARIN SABAH TÜRKİYE'DE

Bakan Koca, "İnaktif aşılarımızın ilk bölümünü getiren uçak Türkiye saati ile 19.50’de Pekin havalimanından havalandı. Yarın sabah burada olmasını bekliyoruz. Gelişmeleri bildirmeye devam edeceğiz." dedi.

PEKİN'DEKİ VAKA ARTIŞI NEDENİYLE AŞILARIN GELİŞİ GECİKMİŞTİ

Öte yandan Bakan Koca, geçtiğimiz günlerde, Pekin'deki Kovid-19 alarmı ve Pekin gümrüğünde görülen Kovid-19 vakası sebebiyle gümrük hareketliliğine geçici olarak ara verildiğini belirterek, "Bu nedenle gümrük işlemlerinden sonra yola çıkması beklenen aşılarımızın gelişi bir iki gün ertelenmiştir. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

50 MİLYON DOZ AŞI SİPARİŞİ VERİLDİ

Türkiye, Çinli biyofarmasötik şirketi Sinovac tarafından geliştirilen ve koronavirüs aşısı CoronaVac'tan 50 milyon doz sipariş etmişti.