Türkiye Barolar Birliğinden 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı

TAKİP ET

Türkiye Barolar Birliği (TBB), 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.TBB'nin mesajında...

Türkiye Barolar Birliği (TBB), 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

TBB'nin mesajında, kurtuluşa giden yolda, 19 Mayıs 1919'un, atılan ilk adım olduğunun altı çizilerek, bu tarihin aynı zamanda mazlum bir milletin kararlaştırılmış ölümüne itirazın ve ülke üzerine çöken emperyalistlere karşı ayağa kalkışın miladı olduğu vurgulandı.

19 Mayıs 1919'un, Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk adımının ardından atılan milyonlarca adımın ayak sesi olduğu kaydedilen mesajda, "19 Mayıs 1919, kendilerini dünyanın efendileri olarak kabul eden Batı emperyalizmine karşı Doğu'nun cevabıdır. 19 Mayıs'ta atılan ilk adımla başlayan mücadele, kongreler sürecini takiben 23 Nisan 1920'de, TBMM'nin açılmasıyla yeni bir aşamaya geçmiştir. Milli mücadelenin hem dayanağı hem öncüsü olan meşruiyet organı TBMM, adı ilan edilmemiş yeni bir devletin, yeni bir rejimin çıkış noktası olacaktır." değerlendirmesine yer verildi.

Atatürk'ün Samsun'a çıkmasının ardından, emperyalizme ve tetikçilerine karşı verilen Kurtuluş Savaşı zaferi sonrasında yeni bir evreye ulaşıldığı aktarılan mesajda, "İlk adımın 102. yılında, emperyalizme karşı kazanılan zaferle doğan, hukuk meşruiyetine dayalı, çağdaş ve itibarlı bir devletin kurucu liderini ve ilk adımı milyonlarca adıma dönüştürenleri saygı ve minnetle anıyoruz." ifadesi kullanıldı.