Taşkale'ye 1 Milyon 150 Bin TL'lik Bütçe

TAKİP ET

Karaman'ın Taşkale Köyü'nde 22 Mart'ta heyelan nedeni ile göçen yol duvarlarının yapımına başlandı.

Karaman'ın Taşkale Köyü'nde 22 Mart'ta heyelan nedeni ile göçen yol duvarlarının yapımına başlandı.

Karaman AK Parti Milletvekili Selman Oğuzhan Eser'in öncülüğünde göçen yol duvarları için Bir Milyon Yüz Elli Bin TL bütçe çıkarıldı.

Konuyla İlgili Taşkale Köy Muhtarı Hasan Karaca yaptığı açıklamada;

"Kıymetli Taşkaleliler ve Taşkale hayranları 22 Mart'ta heyelan nedeni ile çöken yolumuz için covit 19'un açtığı sıkıntı ve yavaş işleyen bürokrasi sonucu haklı olarak vatandaşımdan büyük baskı gördüm, seçmenime çözüm üretmek zorunda kaldım ve ben bu yolu yaparım sözüm ciddiye alınmadı, temeli el işçiliği ile açamayacağım düşünüldü.

Bu konudaki mücadelem köylülerime cesaret verdi ve işe başladığımda tek yardımcı olarak çalışan Mehmet Günarslan vardı. Temeli attığım gün 32 kişi idik, bu çalışanlarada 9 bayan yemek ve çay hazırladılar.

Kıymetli köylülerim bu yolun zarar gördüğünde geçmiş olsun dileklerinde bulunan siyasetcilerimiz oldu, ama şunu herkes bilsinki projenin gelişmelerinden beni arayıp bilgilendiren ya da bu konuda benim yanımda olduğunu hissettiren tek siyasetçi Selman Oğusan Eser ve Danışmanı Tayfun Karakuş oldu. Selman Oğuzhan Eser ve Danışmanı Tayfun Karakuş'a teşekkür ederim.

Yolumuzun yapımı için Bir Milyon Yüz Elli Bin TL bütçe ayrılmış. Geri kalan kısmı hızlı bir şekilde yapılacaktır, bu konu ile beni şahsen bilgilendiren AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan'a teşekkür ederim" dedi.

Öte Yandan AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan ise konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;

"AFAD Başkanlığı tarafından Taşkale Köyümüzde olan heyelan afetinde oluşan hasarın giderilmesi için 1.150,000 TL, Ermenek Kazancı Beldesi'nde olan sel afetinde oluşan hasarın giderilmesi için ise 400.000 TL ödenek ayrılmıştır. Hayırlı Olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.