Sokakta kurban kesmenin cezası ne kadar?

TAKİP ET

Kurban bayramlarında en çok merak edilen sorulardan bir tanesi de Sokakta kurban kesmenin cesası ne kadar olacak?

Kurban satışı ve kesiminin umuma açık yerlerde gerçekleştirildiği parklar, bahçeler, caddeler, sokaklar, bina önleri, meydanlar gibi yerlerde, kesime uygun önlemleri almayanlara 3 bin 36 lira idari para cezası verilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Kurban Bayramı döneminde çevre sağlığının korunması amacıyla kurban satış ve kesim yerlerinde önlemler alınmıştır.

Bu çerçevede, Çevre Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü denetim ekipleri, Kurban Bayramı boyunca satış ve kesim yerlerini denetleyecektir.

Caddeler, sokaklar ve parklar gibi umuma açık alanları kurban kesim yeri olarak kullananlar ve bu alanlarda kurban atıkları gibi kan, atık ve iç organları bırakanlar, yasal yaptırımlara tabi tutulacaktır.

Bu kapsamda, parklar, bahçeler, caddeler, sokaklar, bina önleri, meydanlar gibi umuma açık alanlarda ve kurban satışı ve kesimi için uygun olmayan yerlerde faaliyet gösterenler ile gerekli önlemleri almayanlar, Çevre Kanunu'nun 20. maddesine göre 3 bin 36 lira idari para cezasıyla cezalandırılacaklardır.

Kurban kesim yerlerinde yasaklara uymayan ve kurban atıklarını tedbirsiz bir şekilde toprağa bırakan tesislere 293 bin 188 lira, bu eylemin konutlarda gerçekleştirilmesi durumunda ise 7 bin 283 lira idari para cezası uygulanacaktır.

Atıklar, dayanıklı, sızdırmaz ve yüksek yoğunluklu siyah polietilen torbalara dikkatlice yerleştirilecek ve torba hacminin üçte ikisini geçmeyecektir.

Torba ağızları sıkıca kapatılıp bağlanacak ve Kurban Bayramı süresince düzenli hizmet sunan belediye temizlik ekiplerine teslim edilecektir.