Sivas'ta 2 bin dönümlük arazide ayçiçeği hasadı yapıldı

TAKİP ET

Sivas'ta ayçiçeği hasadı gerçekleştirildi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, Sivas Valisi Salih Ayhan, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından...

Sivas'ta ayçiçeği hasadı gerçekleştirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Sivas Valisi Salih Ayhan, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından merkez Yaramış köyünde düzenlenen ayçiçeği hasadı programına katıldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş, İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız ve Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ ile biçerdöverin başına geçen Ayhan, 2 bin dönümlük arazide ayçiçeği hasadı yaptı.

Ayhan, burada yaptığı açıklamada, çiftçilerin alın terinin döküldüğü tarlalarda, bereketli bir ayçiçeği hasadı yaptıklarını belirtti.

Sivas'ın geniş bir coğrafyaya ve bir milyon dekar ekilebilir araziye sahip olduğunu vurgulayan Ayhan, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla ürün deseni anlamında Türkiye'nin en zengin illerinden birisi. Hububatta Kangal, şeker pancarında Şarkışla ve Gemerek bölgesi, Kelkit Vadisinde ise meyve ve sebze üretimi var. Türkiye'de ilk onda birçok ürünümüz var. Son yıllarda Sivas ayçiçek üretiminde de söz sahibi olmaya başladı. Katma değeri yüksek bir ürün olan ayçiçeğinin 2019 yılında 6 bin dekar civarı alanda ekimi varken şu an bu rakam 35 bin dekara çıktı. Arazi altyapısının güçlü olması, göletlerin, barajların yapılması ve modern sulama sistemiyle ekilebilir arazimiz iyi seviyeye geldi."

Ayhan, Sivas'ın tarım ve hayvancılıkta üs ve cazibe merkezi olacağını vurguladı.

Arazi sahibi Ali Çetin’den ay çekirdeği üretimi hakkında bilgi alan Ayhan, harman yerine giderek çekirdek savurdu.