Sanayi İtfaiye Merkezi inşaatında sona yaklaşıldı

TAKİP ET

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yapımı tamamlanmak üzere olan Sanayi İtfaiye Merkezi inşaatında inceleme gerçekleştirdi.Altay, yaptığı yazılı açıklamada, 8 araçlık merkezin özellikle ihtisas bir itfaiye merkezi olacağını belirtti.Konya sanayisinin çok hızlı geliştiğine dikkati çeken Altay, "Bir taraftan Eski Sanayi ve Karatay Sanayi'sini taşıyacağımız yeni bölgeye, bir taraftan da mevcut ve yeni yapılan sanayi alanlarına hizmet edecek, özellikle...

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yapımı tamamlanmak üzere olan Sanayi İtfaiye Merkezi inşaatında inceleme gerçekleştirdi.

Altay, yaptığı yazılı açıklamada, 8 araçlık merkezin özellikle ihtisas bir itfaiye merkezi olacağını belirtti.

Konya sanayisinin çok hızlı geliştiğine dikkati çeken Altay, Bir taraftan Eski Sanayi ve Karatay Sanayi'sini taşıyacağımız yeni bölgeye, bir taraftan da mevcut ve yeni yapılan sanayi alanlarına hizmet edecek, özellikle sanayi için uzmanlaşmış itfaiye merkezinin inşaatında sona geldik. Sanayi yangınları için özel eğitilmiş ekiplerimiz, özel ekipmanlarımızla burada oluşacak bir duruma en hızlı şekilde müdahale edecek. ifadesini kullandı.

Altay, itfaiyenin ihtiyaç olduğu anda en güçlü ve en hızlı şekilde müdahale edilecek bir teşkilat olması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi yapmış olduğu işlerle Türkiye'ye ve dünyaya örnek bir itfaiye merkezi konumunda. Özellikle yurt dışındaki itfaiye eğitimleri konusunda belediyemizin itfaiye teşkilatı çok önemli bir misyon üstleniyor. Kentte oluşabilecek yangınlara en hızlı müdahale edecek şekilde yeni alanlar oluşturmaya, yeni ekipmanlar almaya devam ediyoruz. Şehrimize hayırlı olsun.