Sabancı, Karaman Firmasına Ortak Oluyor

TAKİP ET

Sabancı Grubu'na ait bir şirket olan Ak Portföy, Karaman merkezli Üçsa Ambalaj'a ortak oluyor.

Sabancı Grubu'na ait bir şirket olan Ak Portföy, Karaman merkezli Üçsa Ambalaj’a ortak oluyor.

Ambalaj sanayisindeki hareketlilik finans sektöründe de kendini gösteriyor. Ak Portföy, Karaman merkezli Üçsa Ambalaj’a ortak alıyor. Ak Portföy bu yatırımı Birinci Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ve İkinci Girişim Sermayesi Yatırım Fonu üzerinden gerçekleştirecek. 1996’da temeli atılan Üçsa Ambalaj, Karaman Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim gerçekleştiriyor. Küçükoğlu Ailesi tarafından yönetilen Üçsa’nın Karaman’daki 40 bin metrekarelik alana kurulu tesisinde 230 kişi çalışıyor.

Cironun yüzde 30’u ihracattan

Baskılı, baskısız ve laminasyonlu olarak fleksible (esnek) ambalaj üretimi gerçekleştiren Üçsa,  yiyecek-içecek, temizlik ürünleri, evcil hayvan yemleri gibi birçok farklı alanda esnek ambalaj üretiyor. Şirket cirosunun yüzde 30’unu Kuzey Afrika, Ortadoğu, Avrupa , Amerika ve Türki Cumhuriyetlere olan satışından elde ediyor.

Sabancı Holding Bünyesinde Kurulan Ak Portföy hakkında

0 Akbank iştiraki Ak Portföy’ün 2019 yıl sonu itibarıyla yönettiği toplam portföy büyüklüğü 44,3 milyar TL’ye ulaşmıştır.

2019 yılında toplam yönetilen varlık bakımından y oranında sektör ortalamasının üzerinde büyümüştür. Şirket 2019 yılında yatırım fonlarında bir önceki yıla oranla 6 büyüyerek yaklaşık 12,3 milyar TL’lik varlık büyüklüğüne ulaşmıştır. Çok sayıda global emeklilik şirketinin kurucusu olduğu 58 adet emeklilik fonunu yöneten Ak Portföy Yönetimi, bu alanda 24,1 milyar TL fon büyüklüğü ve ,9 pazar payı ile yine özel kurumlar arasında sektör lideridir. 

AkPortföy, 2006 yılında faaliyete başladığı Kurumsal ve Bireysel Portföy Yönetimi iş kolunda ise R oranında büyüme ile 2019 yıl sonu itibarıyla 6,1 milyar TL varlığa ulaşmış ve yine özel portföy yönetimi şirketleri içindeki liderliğini sürdürmüştür. 2016 yılından bu yana ise en üst segment Akbank Private Banking müşterilerine bütünsel hizmet modeliyle “Varlık Yönetimi” sunmakta ve faaliyetlerini bu ayrıcalıklı alanda değer katarak geliştirmektedir. 

Ak Portföy Yönetimi, 2019 yılı başında Avivasa iş birliği ile Türkiye’nin ilk mobil emeklilik yatırım yönetimi platformu FonPro’yu hayata geçirmiştir. Böylece yeni nesil tasarruf sahiplerinin yatırım yönetimi beklentilerini dijital teknolojileri kullanarak sektörde imza attığı başka bir ilkle karşılamıştır.

Kaynak: dunya.com - Kerim Ülke