Rusya Ukrayna savaşından! Dev Robot Asker...

TAKİP ET

Rusya-Ukrayna sınırındaki savaştan yansıyan yeni fotoğraflar dünya basınını hayrete düşürdü.

Reuters ve AP'nin servis ettiği Dev Robot Askerler görenleri şaşkına çevirdi. Yüz binlerce askerini sınıra gönderen Rusya, NATO ve ABD'nin tehditlerine aynı sertlikle cevap vererek geri adım atmadı. Milyonlar Karadeniz'de olup bitenleri '3. Dünya Savaşı' ifadeleriyle takip ediyor..

Mart ayı sonunda ateşkesin havaya uçmasıyla patlak veren gerilimde fırtına gece yarısı dindi ancak cephe hattından gelen yeni fotoğraflar korkunun büyümesine yol açtı..

Ukrayna sınırına on binlerce asker ve binlerce tank yığan Rusya lideri Vladimir Putin, Hazar Denizi filosundaki 15 savaş gemisini de Karadeniz'e çekip Kırım ve Azak Denizi çevresine konuşlandırmış durumda..

Ukrayna medyası ise, Rus ordusunun sınır hattındaki Voronezh kentine İskender balistik füze sistemi konuşlandırdığını duyurdu. Sınıra 175 kilometre mesafedeki şehre getirilen füzeler, Ukrayna'ya karşı topyekun bir savaş hazırlığı olarak yorumlandı..

REUTERS VE AP GEÇTİ

Uluslararası haber ajansları Reuters ve Associated Press (AP), çatışma hattının hem Ukrayna hem de Rus yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki bölgelerden fotoğrafları bütün dünyaya servis etti.

AP'nin geçtiği karelerde, Rus yanlılarının kontrolündeki Donetsk'te Trarnsformers'tan fırlayan dev robotlar göze çarpıyor. Sokaklarda ise günlük hayatın sıradan şekilde devam ettiği görüldü..

SON 50 YILIN EN BÜYÜĞÜ

İngiliz basını ise, yaşanan gelişmeleri 'Rusya ve Ukrayna yarım milyon askeri harekete geçirdi' başlığıyla manşetten veriyor. Rusya'daki Echo Moscow radyosuna konuşan uzmanlar, Vladimir Putin'in son 50 yılın en büyük askeri sevkiyatı için emir verdiğini ve cephe hattındaki hareketliliğin Soğuk Savaş'ın en gerilimli dönemlerini hatırlattığını söylüyor..

.