Rektör Özkan, yerleşkedeki hayvan çiftliğini ve botanik parkını gezdi

TAKİP ET

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, üniversite yerleşkesindeki hayvan çiftliğini ve botanik parkını gezerek yapılan çalışmalar...

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, üniversite yerleşkesindeki hayvan çiftliğini ve botanik parkını gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Özkan, ziyarette yaptığı açıklamada, Ziraat Fakültesi'nin sadece Antalya'ya değil, Türkiye'nin ziraat ve tarım alanında gelişmesine çok önemli katkılarda bulunduğunu ve yetiştirilen ziraat mühendislerinin üretime destekte bulunduklarını kaydetti.

Tarımın bir ülkenin veya bölgenin kalkınmasında en önemli unsurların başında yer aldığını ifade eden Özkan, "Ziraat fakültemiz, hem geleneksel tarımı, hem de modern tarımı eğitim ve öğretim yoluyla gelecek kuşaklara başarılı bir şekilde aktarıyor. Bu anlamda ziraat fakülteleri, ülkelerin geleceklerini garanti altına alan güzide fakültelerimiz arasında yer alıyor." ifadelerini kullandı.

Akdeniz Üniversitesi olarak tarım alanında yeni çalışmalara imza attıklarını belirten Özkan, kentte tarım sektöründe yer alan kuruluşlarla iş birliği içinde olacaklarını bildirdi.

Özkan, sektörün ihtiyaçlarına karşılık verecek kaliteli, Antalya tarımını olduğu yerden daha da üst sıralara çıkaracak yatırımları ve projeleri destekleyerek hayata geçirilmesini sağlayacaklarını kaydetti.

- Öğrenciler sektördeki firma temsilcileriyle buluşacak

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan da fakültede 9 bölümde bin 500'e yakın öğrencinin eğitim aldığını belirtti.

Bölge tarımına yönelik bilimsel araştırma, uygulama ve deneme çalışmalarının da yapıldığını anlatan Erkan, şunları kaydetti:

"Tarımında üst düzey firma temsilcilerine her bölümden en başarılı 5 öğrenciyi yönlendireceğiz. Bu öğrenciler ayda bir kez bir araya gelerek bilgi alışverişi yapacak, deneyimlerini paylaşacak. Hem öğrencilerin mesleki bilgi birikimini artıracağız, hem de Antalya tarımına daha fazla katkı sağlamak istiyoruz. Ayrıca yaz stajını bir döneme yaymayı planlıyoruz."

Özkan'a ziyarette Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Turhan ve Prof. Dr. Cengiz Toker, Genel Sekreter Ali Evren İmre de eşlik etti.