Rapçi Akaya Kimdir?

TAKİP ET

Bugüne kadar; 'Beautiful', 'Trip', 'Belong To Me' gibi sevilen eserlerle dinleyici ile buluşan Rapçi Akaya'nın, Yeni teklisi '​Senle​' 16.10.2020 Cuma günü tüm müzikseverlerle buluşucak.

Bugüne kadar; ‘Beautiful’, ‘Trip’, ‘Belong To Me’ gibi sevilen eserlerle dinleyici ile buluşan Rapçi Akaya’nın, Yeni teklisi “​Senle​” 16.10.2020 Cuma günü tüm müzikseverlerle buluşucak.

Rapçi Akaya Kimdir?

Gerçek ismi Alpaslan Kaya olan fakat kendisini daha çok Akaya ismi ile tanıdığımız sanatçı, 1988 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Çocukluğu Türk Halk Müziği sanatçısı olan babasi Turan Kaya’yı dinleyerek geçti. Küçük yaşlarda müziğe ilgisi ev, okul, tiyatro ve okul gezilerinde Türk Halk Müziği söyleyerek başladı.

Lise yıllarında hip-hop kültüründen etkilenerek kendi şarkılarını yazmaya başladı ve ilk kayıtlarını 2006 yılında kendi kurduğu ev stüdyosunda aldı. 2007 yılında en büyük hayalini gerçekleştirmek için Amerika’nın dünyaca ünlü şehri Miami’ye yerleşti ve Miami’de Amerika hayatı ve müzik macerası başladı.

Miami’de evde kurdugu stüdyoda müzikle uğraşmaya devam eden Akaya, 2008’de Miami Dade Koleji’ne kayıt oldu ve vokal eğitimleri aldı. Vokal eğitimini tamamladıktan sonra ilk Mixtape albümünü hazırladı. Mixtape albümünü mixtape kültürü geleneğine uygun elden ele dağıttı. Mixtape albümünü dinleyen kişilerden aldığı olumlu ilgiden çok mutlu olan Akaya 2009 ve 2010 yıllarında 2 yeni mixtape daha hazırladı.

2010 Yılında Miami’de yazdığı pek çok şarkı ile adından söz ettiren ve yazdığı pek çok şarkı Billboard Top 40 listesine giren rap sanatçısı ve söz yazari Charles “Jboi”Jordan ile tanıştı ve birlikte pek çok şarkı kaydettiler. Charles “Jboi”Jordan’dan öğrendiği “global radio style” şarkı yazma teknikleriyle yeni parçalar kaydeden Akaya bir arkadaşının tavsiyesi ile Atlanta’ya yerleşti ve müzik yapmaya devam etti.

Başarılı sanatçı Atlanta’da yapımcı ve söz yazarı Kevin Coles ile tanıştı. Kevin Coles Akaya’nın müzik tarzını çok beğendi ve hemen Akaya’nın ASCAP (American Society of Composers, Authors, and Publishers) Birliğine üye olmasına yardımcı oldu.

ASCAP üyeliğinin onaylanmasından sonra Kevin Coles, Akon’un plak şirketi Konvict Müzik’te çalışan aranjör Justin Ross ile bağlantıya geçti. Kevin Coles, Justin Ross ve Akaya, Akaya’nın Official Mixtape kaydetmesi için ortak karar aldılar. Pek çok ünlü sanatçının kayıt aldığı Penthouse Studios’da 7 şarkılık mixtape tamamlandıktan kısa süre sonra Akaya, müzik prodüksiyonu eğitimi almak için Miami’ye geri döndü.

Müzik prodüksiyonu kurslarına katılarak prodüksiyon, Mix ve Mastering eğitimleri alan Akaya, bu eğitimlerin üzerine ayrıca çevrimiçi dersler de alarak kendini bu konuda uzmanlaştırdı.

Sanatçı Akaya İngilizcede yer alan “one-man band” terimine çok uygun özelliklerde olan ve nadir rastlanan sanatçılardandır. Bu konuyu biraz daha açacak olursak Akaya söz, müzik, aranje, prodüksiyon, Mix and Mastering, yani bir şarkı yapımındaki her aşamayı kendisi yapabilen nadir rastlanan sanatçılar arasında yer almaktadır.

Akaya’yı aşağıdaki sosyal medya hesapları üzerinden takip edebilirsiniz.

https://www.akayamusic.com/

https://www.youtube.com/akayamusic

https://www.instagram.com/akayamusic/

https://www.facebook.com/akayamusic

https://twitter.com/akayamusic

 

Akaya Şarkıları

Belong To Me

Deli Ediyor

Trip

Never Wanna Let You Go

Fire

Close To You

Never Be Late

Beautiful