Pursaklar 2. Uluslararası Naim Süleymanoğlu Halter Turnuvası'na doğru

TAKİP ET

- Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü: - "Haltere dokunduğunuzda aşk başlamıştır ve bu aşk bitmez" - Olimpiyat şampiyonu eski milli halterci Halil Mutlu: - "Naim ağabey ulaşılmazdı"

2022 Pursaklar 2. Uluslararası Naim Süleymanoğlu Halter Turnuvası öncesi söyleşi etkinliği düzenlendi.

Pursaklar'da 15-17 Kasım tarihlerinde düzenlenecek turnuva öncesi Abdurrahim Karakoç Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen söyleşiye; Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonluğu bulunan asbaşkan Taner Sağır, yine olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu eski milli sporcu Halil Mutlu, dünya ve Avrupa şampiyonu Aylin Daşdelen ile olimpiyat 3'üncüsü Sedat Artuç katıldı.

Hazırlanan videoların izlenmesinin ardından katılımcılar, başarı hikayelerini, genç sporculara tavsiyelerini ve Naim Süleymanoğlu'nun kendileri için ifade ettiklerini anlattı.

Başkan Talat Ünlü yaptığı konuşmada, emek verilmezse, ter dökülmezse ve acı çekilmezse başarının gelmeyeceğini ifade etti. Hedefinin gençler arasından yeni şampiyonlar çıkarmak olduğunu söyleyen Ünlü, Haltere dokunduğunuzda aşk başlamıştır ve bu aşk bitmez. değerlendirmesinde bulundu.

Federasyon asbaşkanı eski milli halterci Taner Sağır, Naim Süleymanoğlu ile Halil Mutlu'yu takip ederek sporcu olduğunu ve başarılar elde ettiğini aktardı. Süleymanoğlu ve Mutlu'nun kendisine imkansız bir şey olmadığını öğrettiğini vurgulayan Taner Sağır, Naim Süleymanoğlu ismi bana halteri sevdirdi. İdolümdür. Çok yakındık. Antrenmanlarını seyrettik, birlikte kamp yaptık. Benim için unutulamaz. diye konuştu.

Naim Süleymanoğlu için Ulaşılmazdı. diyen Halil Mutlu ise Abi, kardeş, dost, arkadaş olduk. ifadelerini kullandı. Dünya sporunda Naim Süleymanoğlu'nun yerinin çok ayrı olduğunu vurgulayan Mutlu, O bize daha fazlasını yapabileceğimizi gösteren kişidir. Naim Abi'yi karşımda görsem, 'Bu kadar zamandır neredeydin?' diye sorarım. Çünkü o kadar özlüyorum. şeklinde konuştu.

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, söyleşinin ardından katılımcılara plaket verdi.



AA