Otizmli Taylan'dan Rektör Özkan'a piyano resitali

TAKİP ET

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında Antalya Devlet Konservatuvarı öğrencisi...

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında Antalya Devlet Konservatuvarı öğrencisi otizmli Taylan Hartavi ile bir araya geldi.

Akdeniz Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, genç piyanistin performansını izleyen Özkan, otizmde erken tanının önemine vurgu yaptı.

Otizmli bireylerde eğitimin önemine işaret eden Özkan, "Taylan gibi ayrıcalıklı bireylerimize verilen eğitim, hayatları boyunca gösterilen özen, onların yaşamlarını değiştiriyor. Ailelerin gösterdikleri çaba ve biz eğitimcilere düşen insan hayatını daha da iyileştirme bilinciyle ayrıcalıklı bireylerimize elimizden geleninin en iyisini sunmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Taylan'ın annesi ve babasının göstermiş olduğu çabanın bu başarıyı getirdiğini dile getiren Özkan, "Ailesinin söylediğine göre Taylan Türkiye'de konservatuvarda okuyan tek otizmli öğrencimiz. Bu bizim için de bir gurur kaynağı." dedi.

Çok sayıda enstrüman çalabilen otizmli Taylan Hartavi de ünlü piyanist Fazıl Say gibi piyano çalmak istediğini belirtti.

Hartavi'nin annesi Fadime Hartavi ise oğlunun müzik eğitimi sonrası konuşma güçlüğünün azaldığını kendine güveninin yerine geldiğini kaydetti.

Taylan'ın piyano çalmayı çok sevdiğini belirten Hartavi, "Antalya Devlet Konservatuvarında olmak hayalimizdi. Taylan otizmli çocuklara umut oldu. Taylan gibi bütün özel çocuklara eğer emek verilirse, onlara fırsat verilirse çok güzel şeyler başarabilirler. Onlar emek vermeye değer insanlar." diye konuştu.